Трите големи кита, както е наричаната тройката от Детройт, продължава

...
Трите големи кита, както е наричаната тройката от Детройт, продължава
Коментари Харесай

Познайте кой е най-големият износител на автомобили от САЩ

Трите огромни кита, както е наричаната тройката от Детройт, продължава да губи позиции. Поредното удостоверение на това идва от Щатския департамент за търговия, който разгласи данните за експорта на коли от Съединени американски щати. И изненадата е на разположение: преди всичко не е американска, а немска компания.

BMW има единствено един цех в Съединени американски щати, само че той е най-големият на марката по света. Намира се в Спартанбург и в него е концентрирано производството единствено на модели от серията Х: X3, X4, X5 и X6, като сега тече подготовката за качването на конвейра и на Х7.

През предходната година в завода, ситуиран в Южна Каролина, баварците са произвели 371 284 автомобила – приблизително по към 1400 на ден. От тях рамките на Съединени американски щати са напуснали 272 346, което е съвсем 70% от общото произвеждане. Общата стойност на експортираните коли възлиза на $8,75 милиарда

Заводът е и един от най-зелените в Америка. Той генерира съвсем половината от нужната му сила от метан, който идва по тръби от близо до завода хранилище за боклуци. След това две турбини го трансформират в електричество. В него действа най-големия автопарк от задвижвани на водород мотокари, ръчни повдигачи и транспортни влакчета, а електричеството, генерирано от слънчевите панели на покрива, е задоволително да зарежда музей и три публични зарядни станции.

СПОРТ Надеждите на Лудогорец против Милан угаснаха Сани Жекова на крачка от медалите, приключи шеста Класа и рутина: Григор преодоля експанзията на Краинович и е в топ 8 в Ротердам
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР