Трите български кораба продължават да са задържани на пристанището в

...
Трите български кораба продължават да са задържани на пристанището в
Коментари Харесай

Обвинение към собствениците на българските кораби, информацията все още е неофициална

Трите български кораба не престават да са арестувани на пристанището в Констанца. Все още няма формален документ, който да показва на какво съображение те са арестувани. Има обаче неофициална информация от Министерство на външните работи, че е повдигнато обвиняване към притежателите на трите кораба , само че в тази информация липсва правно съображение. Това сподели на брифинг заместник-министърът на земеделието Георги Събев след среща с представители на рибарските групи и всички наранени страни по случая със арестуваните български риболовци преди дни в Румъния.

От думите му стана ясно, че се чака формален документ .
 Капитаните на арестуваните кораби в Румъния желаят оставката на шефа на ИАРА Обновена
Капитаните на арестуваните кораби в Румъния желаят оставката на шефа на ИАРА

Според риболовците доцент Ваня Стаматова е некомпетентна

" Когато имаме подобен документ, ще спомагаме на засегнатите страни и при нужда ще сезираме способените европейски институции ", съобщи Събев.

В отговор на изпратена от българските управляващи грама сега в Румъния тече прокурорска инспекция.

По наша оценка тези кораби са осъществявали законна активност в общностни води на Европейския съюз в Черно море, безапелационен е Георги Събев.

Той напомни, че сходен случай е имало преди повече от 11 година, а през декември 2022 година Европейският съд по правата на индивида е излязъл с решение, съгласно което румънската страна нерегламентирано е лишила опцията на български рибарски транспортен съд да реализира активност в акваторията на Черно море.
 Задържаха български кораби в Румъния за противозаконен улов
Задържаха български кораби в Румъния за противозаконен улов

Нашите плавателни съдове са ловили акула, чака се информация от ИАРА

Министерство на земеделието има информация за арестувани и конфискувани рибни ресурси и инвентар. Капитаните на корабите към този момент са в България . Всички документи от инспекцията на българските кораби би трябвало да дойдат у нас в 7-дневен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР