Трите българчета, които бяха в неизвестност, след като бомба избухна

...
Трите българчета, които бяха в неизвестност, след като бомба избухна
Коментари Харесай

Откриха живи трите българчета и майка им, които бяха в неизвестност в Газа

Трите българчета, които бяха в неопределеност, откакто бомба избухна в техния регион в Газа, са открити живи.По знамение, сега на офанзивата са се намирали на 100 метра от засегнатата постройка,съобщиха за техните близки, които са съумели да се свържат с тях.

Децата, дружно със своята майка, отишли в Газа малко преди да стартират ударите, описа по-рано баба им Инширах Алшарафи.Първоначално тебили в северната част на анклава, само че тръгнали на юг в търсене на сигурност.

„ Снощи пробвах да се свържа с тях, изобщо не мога. Няма мрежа, няма интернет там. Няма вода, няма ток, доста мъчно намират вода там. Жена ми е с малко бебе и две дребни момчета - едното на 5 години, другото - на 7. Яденето е зле, въдухът също, не могат да намерят храна “, описа пред Тайър Шрафи, брачен партньор на дамата и татко на трите деца.

" Ударили са една къща до тях. Избягали са и са отишли при сестра ѝ. Удрят непрекъснато там и би трябвало да се местят. Навсякъде е рисково. След като не могат да намерят вода, значи е доста зле. Не мога да си взема децата. Детето ми сподели: „ Утре заран може да не ме чуеш “. Държавата да направи нещо по въпроса. Израел прави проблеми, затворени са границите, казусът идва от Тел Авив. 37 души са там, не е единствено моята жена и децата “, добавя Шрафи.

В сряда вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел сподели, че 37 български жители и членове на техните фамилии са потърсилисъдействие за овакантяване на Ивицата Газа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР