Тримата най-добри състезатели по джудо на България изказаха своите благодарности

...
Тримата най-добри състезатели по джудо на България изказаха своите благодарности
Коментари Харесай

Джудистите ни благодариха на Бойко Борисов и Красел Кралев за финансирането

Тримата най-хубави състезатели по джудо на България изрекоха своите благодарности към министър-председателя Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Причината Ивайло Иванов, Янислав Герчев и Ивелина Илиева да реагират прочувствено в обществените мрежи беше, че Министерският съвет отпусна средства за организирането на Европейската купа по джудо, която ще се организира от 31.01 до 03.02.2020 година, както и за Европейското състезание за мъже и дами, планувано за април 2022 година

Във фейсбук Ивайло Иванов, който е един от най-хубавите джудисти в света в категория до 81 кг, сребърен медалист от Европейските игри в Минск и притежател на медали от най-силните интернационалните шампионати в света написа:

“Радостен съм да оповестя, че през днешния ден държавното управление утвърди нужните средства за провеждането на Европейската купа по джудо и на Европейското състезание по джудо за мъже и дами през април 2020 година! Очакваме над 450 спортисти от 50 страни и над 60 публични лица да вземат участие. Това е извънредно значима вест за развиването на спорта у нас и за одобряването на престижа ни на интернационално равнище!

Искам да благодаря персонално на премиера Борисов и на министър Кралев за персоналния им ангажимент към развиването на джудото в България! Благодарение на срещата на Борисов и Кралев с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик през април тази година страната ни получи правото да провежда спортния конгрес, който ще се организира за първи път в България. Европейското в България ще ни даде опция за изява на международни и европейски шампионати от най-голям сан. Европейската купа е с сан на олимпийска подготовка за Олимпийските игри в Токио през 2020 година Европейското състезание по джудо за мъже и дами през 2021 година е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100% актив от точки в ранглистата.”

Ивелина Илиева, която приключи на петото място на Световното състезание по джудо доскоро повече от месец също не скри насладата си и написа:

“Огромни благодарности на премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и държавното управление за това, че са съпричастни към нашия спорт и осигуриха средства, с които ще можем да домакинстваме Европейска купа 2020 и първото Европейско състезание по джудо за мъже и дами 2022г. в София. Тяхната помощ е скъпа, защото Купата е с сан на олимпийска подготовка за Олимпийските игри в Токио през 2020 година и за нас ще бъде от изключителна значимост да се състезаваме на родна земя пред българската аудитория! Европейското състезание по джудо за мъже и дами през 2022 година е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100 % актив от точки в ранглистата. Очаква се в него да вземат присъединяване 450 спортисти от 50 страни, техните екипи и 60 публични лица. Голяма горделивост е, че Световното ще се организира в страна като Япония, а Европейското – в нашата страна!”

Двукратният сребърен медалист от европейски шампионати Янислав Герчев се причисли с признателност към премиера и спортния министър в обществените мрежи:

“Днес научих доста радостна вест за българското джудо! Министерски съвет отпусна нужната сума за организирането на Европейската купа по джудо през 2020 година и Европейското състезание през 2022 година. Искам да изкажа своята признателност към премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за доверието и съдействието това да се случи, тъй като и двете надпревари са от извънредно значение за развиването на джудото в България. В последните години нашата столица е хазаин на Европейски купи, само че за първи път ще одобри Европейски шампионат при мъжете и дамите. Като състезател мога да кажа, че няма нищо по-хубаво от това да защитаваш достойнството на България пред родна аудитория! Всички състезатели знаят какъв брой значима е поддръжката от трибуните и какъв спомагателен тласък за по-добро показване ни носи.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР