Tримата изгонени от Възраждане депутати, които сега са независими -

...
Tримата изгонени от Възраждане депутати, които сега са независими -
Коментари Харесай

Изключени от Възраждане провалиха конституционна жалба на партията и ИТН

Tримата изгонени от " Възраждане " депутати, които в този момент са самостоятелни - Николай Дренчев, Иво Русчев, Александър Арангелов, провалиха тъжба на партията до Конституционния съд против текстове от държавния бюджет.

Това заяви Дренчев в Народното събрание и добави, че жалбата е била неточност.

Преди дни ръководителят на парламентарната група ПГ на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов и зам.-председателят на ПГ на „ Възраждане “ Петър Петров внесоха конституционна тъжба против разпореждания от закона за финансите на страната с претекста, че има " куп несъгласия ". За да се отнесе даден въпрос до Конституционен съд са нужни най-малко 48 депутатски подписа.

Тримата някогашни съпартийци на Костадин Костадинов обаче са отдръпнали своите подписи. Без поддръжка от тримата самостоятелни групите на " Възраждане " и " ИТН " разполагат единствено 45 народни представители.

" Преценихме, че е редно да оттеглим подписите си и дадем опция на общините да стартират да усвояват финансовите разноски, по този начин както е заложено в бюджета. Имаме запаси към бюджета. Политическите партии от сглобката проведоха бюджета по този метод. Това, което е рационално, е този бюджет – добър или неприятен, да се извършва, да се строи през лятото ", сподели Дренчев.

По думите на някогашния боен водач, който беше учредителен секретар на цялата партия, преди да бъде изключен от нея, обжалването блокира опцията жителите да получат нови улици и тротоари, общински пътища, водоснабдителни системи, поправки на здания общинска благосъстоятелност и други

Тримата депутати бяха изключени от " Възраждане " поради зародилото противоречие с общинския консултант Деян Николов във връзка избора на ръководител в Столичния общински съвет (СОС). Той до последно настояваше партията да не съучаства на дейностите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия в СОС, само че остана в малцинство в личната си група.

За разлика от него депутатът Дренчев не вижда нищо укоримо в това, че партията поддържа непознати претенденти за ръководител на Общински съвет. Той твърди, че общоприетата позиция във " Възраждане " е локалните структури да вземат решение кого да поддържат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР