Тримата интелектуалци, критици на властта, известни като „Отровното трио” -

...
Тримата интелектуалци, критици на властта, известни като „Отровното трио” -
Коментари Харесай

„Отровното трио” призова гражданите да вдигнат национална стачка

Тримата интелектуалци, критици на властта, известни като „ Отровното трио” - Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, разгласиха "възвание ", в което изясняват за какво оферират промяна на протестните дейности в национална стачка. Те проведоха първия митинг в отбрана на демокрацията и за оставките на държавното управление и основния прокурор на 10 юли.

"Вчера оповестихме трите съществени цели на митинга: 1. Оставка на държавното управление, 2. Оставка на Гешев, 3. Велико национално заседание (нова Конституция), 4. Дистанционно гласоподаване. (електронно и хартиено по пощата). Последното в случай че не се одобри, на часа го заменяме с оставка на съществуващото Народно заседание ", написаха тримата, които са известни "Отровното трио " в коментарно тв предаване.

Триото дава и обяснения за настояванията: "Оставката на основния прокурор е наложително изискване, доколкото последният е влезнал в ролята на инквизитор и главорез за неуместните и инакомислещите. Също по този начин е защитник на „ своите " олигарси или казано другояче „ шишипазител ". Новата конституция е наложително изискване, доколкото ще ни се наложи да съградим страната и демокрацията от начало и за задачата ни е потребност здрава и добра основа, ходило на което да стъпим. "

Минеков, Хаджигенов и Бабикян считат, че е нужен още по-сериозен цивилен отпор, тъй като "разходките по паветата не просто разпиляват силата на протестиращите, само че и нямат потребно деяние ".

"Преследвайки фрапантна смяна на статуквото ще вършим разнообразни неща. Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна ", приканват тримата. Те насрочват следващ митинг през днешния ден след 15.30 ч. пред президентството, на който ще разгласят задачите и дилемите на националната стачка.

"Осигурете метод да вземете дейно присъединяване в протестни дейности, като най-малко ще отсъствате от работа няколко дни. Подгответе се за отпуска или различен метод да отсъствате от работа. Помислете по какъв начин бихте могли да бъдете потребни персонално вие в реализирането на народен митинг ", пишат във възванието си уредниците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР