Тримата големи в мъжкия тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал

...
Тримата големи в мъжкия тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал
Коментари Харесай

Тримата големи в мъжкия тенис бяха наградени от ATP

Тримата огромни в мъжкия тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, бяха отличени на обичайните годишни награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (АTP).

33-годишният Новак Джокович приключва годината като лидер за шести път в последните 10 сезона. Това донесе на сърбина и премията за №1 за 2020 година.

Рафаел Надал, който през есента завоюва за рекордния 13-и път " Ролан Гарос ", взе премията за великодушие, която е кръстена с името на именития швед Щефан Едберг.

За испанеца, който е международен №2, това е трета поредна и общо четвърта премия за великодушие.

39-годишният Федерер, който съвсем няма мач от януари поради контузия в коляното, получи премията за любим на публиката. Това е изцяло действително, тъй като аудитория на процедура съвсем нямаше при доиграването на сезона. Швейцарецът взима оценката за невиждания 18-и следващ път.

Руснакът Андрей Рубльов, който завоюва рекордните през годината 5 трофеи от шампионати на ATP, бе избран за " Най-развил се състезател ", а неговият ментор Фернандо Висенте бе определен за " Треньор на годината ".

Канадецът Вашек Поспишил, който игра на финала на Sofia Open 2020 през ноември, взе наградата за " Завръщане на годината ". Поспишил стартира сезона отвън Топ 100, само че с положителното си показване се изкачи до 25-о място.

17-годишният испанец Карло Алкарас, който стартира сезона като №491 в света и го приключи като №141, бе отличен за " Новобранец на годината ".
 Новак Джокович стартира сезон 2021 с ATP Cup
Новак Джокович стартира сезон 2021 с ATP Cup

Световният №1 е с съществена заслуга за спечелването на трофея от Сърбия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР