Трима юристи встъпиха на стаж в Окръжен съд – Варна.

...
Трима юристи встъпиха на стаж в Окръжен съд – Варна.
Коментари Харесай

Нови трима стажанти-юристи прие Окръжен съд - Варна

Трима адвокати встъпиха на стаж в Окръжен съд – Варна. Двама от тях са приключили компетентност " Право “ в Софийски университет " Св. Климент Охридски “, а един във Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий ".

Съдебните претенденти бяха посрещнати от ръководителя на институцията - Марин Маринов, който им благодари, че са избрали точно Окръжен съд – Варна за прекосяване на професионалния си стаж, оповестиха от пресцентъра на съда.

На публична гала всеки от тях получи стажантската си брошура.

Съдия Маринов посъветва младите юристите да влизат по-често в правосъдните зали, с цел да видят по какъв начин протичат съвещанията и да следят разнообразни поведенчески модели по гражданските, комерсиалните и наказателни каузи. Разговаря с тях за желанията им в правната материя.

В продължение на 6 месеца стажантите ще разполагат с време да се срещнат със правосъдната система. Първите два месеца, по време на общия стаж, те ще натрупат познания за активността и функционалностите на съд, прокуратура, разследване, адвокатура и нотариат. През идващите четири месеца ще преминат профилиран стаж в органите на правосъдната власт, с цел да могат по-късно да създадат избора си за професионалната реализация.

Задължителният професионален стаж е финалния обучителен стадий, преди юристите да се явят на изпит и да придобият юридическа дееспособност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР