Трима са задържани при специализирана операция на ОДМВР-Кърджали, проведена под

...
Трима са задържани при специализирана операция на ОДМВР-Кърджали, проведена под
Коментари Харесай

Трима души са задържани при спецоперация в Кърджали

Трима са арестувани при профилирана интервенция на ОДМВР-Кърджали, извършена под наблюдението на прокуратурата.

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 6 август от чиновници от секторите за противопоставяне на икономическата и престъпната престъпност и сътрудниците им от РУ-Кърджали.

Действията са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали по следствие за закононарушение по член 252 ал.1 от Наказателния кодекс. Извършени са арести на трима мъже - на 35 година, 36 година и 63 година, за даване на парични заеми против обвързване за връщане на заетите суми с лихви, без да имат съответното позволение за такава активност.

В рамките на полицейските дейности са претърсени жилищата на тримата, конфискувани са пари и движимости. Според първичните данни единият от арестуваните е давал заеми против високи лихви, а дружно със съучастниците си изнудвали жертвите да се разпореждат с пари и движимости.

С разпореждане напрокуратурата към наказателна отговорност за закононарушение по чл.213а, ал.2, т.3 и 4 във вр. с ал.1 във вр. с член 26 ал.1 от Наказателния кодекс – за изнудване, са привлечени тримата арестувани, а на 63-годишния е предявено обвиняване и за лихварство. С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинените са арестувани за период от 72 часа.

Разследването по делото продължава под директното управление на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР