Трима са новоприетите пациенти през последното денонощие в инфекциозното отделение

...
Трима са новоприетите пациенти през последното денонощие в инфекциозното отделение
Коментари Харесай

В Хасково чакат пробите на трима пациенти

Трима са новоприетите пациенти през последното денонощие в инфекциозното поделение на МБАЛ - Хасково. От тях са взети проби за ковид, и резултатите се чакат. Общо 59 души от района са с предписана домашна карантина

Това заяви на изключително съвещание на Областния спешен щаб в регионалната администрация шефът на РЗИ - Хасково доктор Соня Димитрова, заяви БНР.

Пациентите не са пристигнали от рискови страни. Единият от тях е бил във Франция и в Германия. Той самичък е позвънил на тел.112 след неразположение и самичък е изискал хоспитализация, посочи доктор Димитрова.

По думите на шефа на РЗИ има налични 550 защитни костюма и 190 маски. Предпазните средства са за работещите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево медици, за " Спешна помощ " и за личния състав на инфекциозното поделение в МБАЛ-Хасково.

Според епидемиолога от РЗИ доктор Снежана Иванова районът на Хасково не е всеобщо обиден от втората грипна вълна.

Очаква се кметовете на региона по този начин да приготвят графиците за приемане на пенсии, че да се заобикаля всеобщо скупчване на хора по гишетата в пощенските клонове. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР