Трима са били задържани за срок до 72 часа, съобщиха

...
Трима са били задържани за срок до 72 часа, съобщиха
Коментари Харесай

Трима са задържани в Новозагорско заради голямо количество марихуана

Трима са били арестувани за период до 72 часа , оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас.

П.П., А.А. и С.С. са упрекнати за това, че незаконно са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции – марихуана , чиято обща стойност възлиза на 240 000 лв. . Престъпленията са били осъществени на 9 октомври в новозагорските села Стоил челник и Събрано и са били квалифицирани по чл.354а от Наказателен кодекс. Престъпните действия са били осъществени в съучастничество от лицата, привлечени в качеството на обвинени.

На П.П. и А.А. е било повдигнато обвиняване и за това, че в съучастничество като съизвършители незаконно са отглеждали 177 броя растения от рода на конопа , а П.П. е упрекнат и за това, че незаконно е държал за разпространяване и популяризирал 7,78 кг марихуана на стойност 159 600 лв. .

Установените количества наркотични субстанции са били конфискувани при извършена спецакция на чиновници на Главна дирекция „ БОП “. Под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Сливен са били извършени процесуално-следствени дейности на 4 адреса и 2 автомобила . Иззети са парична сума от 8000 лв. , както и лек автомобил .

Предстои Окръжната прокуратура в Сливен да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с тримата обвинени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР