Трима румънски граждани са задържани в хода на образуваното досъдебно

...
Трима румънски граждани са задържани в хода на образуваното досъдебно
Коментари Харесай

След катастрофата в Нова Загора: 18 мигранти в болници, трима румънци- закопчани

Трима румънски жители са арестувани в хода на формираното досъдебно произвеждане за злополуката на бус, препълнен с бежанци от Афганистан край Нова Загора през вчерашния ден, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Сливен.

Двама от румънците са арестувани по прохода Хаинбоаз в региона на село Вонеща вода със съдействието на служители на реда от Велико Търново, третият е бил зад кормилото на преобърналия се бус, в който е имало 52 млади мъже без документи за идентичност, самоопределили се като бегълци от Афганистан.

Румънците са отведени в районно управление (на МВР) „ Полиция “ -Нова Загора, с цел да бъдат разпитани в хода на процесуално-следствените дейности.

При задържането им в прохода двамата румънци, които пътували с лек автомобил, декларирали, че третият им съотечественик сякаш се бил качил на автостоп. Проверка на Дунав мост обаче открила, че и тримата са минали в петък от там в границите на десетина минути с два автомобила.

При преобръщането на буса наоколо до пътен възел на Автомагистрала „ Тракия “ по пътя за Нова Загора са потърпевши в друга степен двадесетина от мигрантите.

Девет от тях са настанени в хирургията на ямболската МБАЛ „ Свети Пантелеймон “, откъдето през уикенда се чака да бъдат изписани най-малко 4, двама са в клиниките по хирургия и неврохирургия на старозагорската УМБАЛ „ Д-р Стоян Киркович “ и 7 са в сливенската МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “.

Заместникът шефът на сливенската болница доктор Хрисант Хрисантов е безапелационен, че всички пациенти в събота са били в устойчиво положение. Общо 14 са били докараните по неотложност там, само че след първичните прегледи са били приети в болница 7. Пътувалите с буса чужденци са настанени в центъра за бежанци в новозагорското село Баня, откри репортерска инспекция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР