Трима ръководни служители са позволили да бъде наказан Георги Семерджиев

...
Трима ръководни служители са позволили да бъде наказан Георги Семерджиев
Коментари Харесай

Шефове в МВР са пазили Семерджиев, вместо да го дадат на прокуратурата - Политика

Трима управителни чиновници са разрешили да бъде осъден Георги Семерджиев в случай, че има данни за осъществено закононарушение. Данните е трябвало да бъдат изпратени в прокуратурата, а вместо това някой е наложил административно наказване. 

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за инспекцията в системата на Министерство на вътрешните работи, която трябваше да откри покровителстван ли е от служители на реда мъжът, който умъртви с колата си две млади девойки на бул. " Черни връх " на 5 юли.

В петък основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че. Проверката обгръща интервала от 2014 година до момента. 

Днес министърът изясни, че служителите на реда са от всички структури на столичните дирекции. " Ще бъдат формирани неотложно дисциплинарни производства. Дал съм инструкции да бъдат безусловно безкомпромисни тези, които постановат наказванията ", сподели още той.

Демерджиев добави, че самият факт, че толкоз доста хора са съдействали на едно лице, демонстрира, че има чадър от по-високо равнище. 

Попитан какво е открила инспекцията на полицайката Симона Радева , министърът съобщи, че има данни за помощ от нейна страна на Семерджиев " по няколко метода, които ще станат публично притежание ". 

" Полицай е мъчно да се каже на човек, направил тези действия. Подлежи на административно наказване - уволнения ", сподели министърът за Радева. 

Вътрешният министър прикани служителите на реда, помагали на Семерджиев, за които данните са с изтекла отминалост, само че при които е ясна съпричастността, да изоставен системата на Министерство на вътрешните работи. " Имаме задоволително принадлежности, с цел да ги следим, тъй че съм сигурен, че самите те ще предпочетат да изоставен ", добави Иван Демерджиев.  

" Параметрите по пътна сигурност се утежняват и няма по какъв начин да се търпи повече този развой да продължава в тази посока ", сподели по-рано министърът при откриването на съвещанието на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването по пътищата, която разисква незабавни ограничения за понижаване на пътнотранспортния травматизъм

По думите му ограниченията би трябвало да са трайни, а не инцидентни. " Още при встъпването си в служба подчертахме, че решаването на казуса с злополуките е наш приоритет ", добави той.

В полемиката участваха зам.-председателят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " Мария Лазарова, заместникът на Демерджиев - Венцислав Катинов, зам.-министърът на районното развиване Захари Христов и зам.–министърът на превоза Николай Найденов.

" Набелязахме като наш приоритет битката с водачите, които карат след приложимост на наркотични субстанции, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица инспекции в тази тенденция, те имат своите резултати ", добави той.

Демерджиев съобщи, че главните ограничения се ползват от 16 август, по тази причина данните ще бъдат оповестени на 16 септември.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР