Трима работници са загинали при инцидентаВ Чувашия е взривен предпоследният

...
Трима работници са загинали при инцидентаВ Чувашия е взривен предпоследният
Коментари Харесай

Гръмна предпоследната тръба за руски газ към Европа

Трима служащи са починали при случая

В Чувашия е взривен предпоследният газопровод, който доставя гориво в Европа. Доставките на съветски газ за Европа, които паднаха до 10% спрямо довоенните времена, са застрашени.

В Чувашия е гръмнал магистралният газопровод " Уренгой - Помари - Ужгород ", заяви Интерфакс, предава вестник.

Построеният през 80-те години водопровод доставя съветски газ от Западен Сибир през Украйна в Австрия и Германия и е последният канал за доставки от " Газпром " в Европейски Съюз след прекъсването на " Северен поток " и " Ямал-Европа ".

Съобщението за пожар вследствие на приключване на газ е получено в изключителните служби на Чувашия в 13:44 ч. локално време. Инцидентът е станал покрай село Ямбахтино във Вурнарски регион на републиката. Аварията е станал по време на ремонтни работи, които са осъществявани от " Газпром трансгаз Нижний Новгород ".

След 8 минути газът е спрян, само че на мястото на пробива и имало огън, чието загасяване е лишило 2 часа.

Трима от ремонтните служащи са починали, оповестява президентът на Чувашия Олег Николаев. Оцелял е водачът, който е в потрес.

" Все още не са ясни детайлите, защото мястото на повредата не може да се приближи ", споделя Николаев.

Още не може да се каже по кое време ще бъде пуснат още веднъж газът. Спирането на газопровода докара до незабавно повишаване на газа на TFT борсата.

В момента " Газпром " пуска през Украйна 42 млн. куб. м в денонощие и това е последната тръба, която доставя съветски газ към Австрия и Германия. Експортните размери на " Газпром " понижиха тройно спрямо предходната година по същото време. В момента към Европа има доставки на съветски газ единствено по " Турски поток ", който минава през България доставя гориво за Сърбия, Унгария, Австрия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР