Трима прокурори от спецзвено Антикорупция“ и десет служители на Бюрото

...
Трима прокурори от спецзвено Антикорупция“ и десет служители на Бюрото
Коментари Харесай

Масови разпити по случая Суджукгейт, случаят все повече се разплита

Трима прокурори от спецзвено „ Антикорупция “ и 10 чиновници на Бюрото за отбрана на очевидци правят разпити в Добрич по случая " Суджукгейт ", по който се водят пет досъдебни производства против депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Всички те са в града поради индикации, че върху очевидци е оказван напън и са им отправяни закани.
 
В Добрич е и представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, която съобщи пред медиите, че до момента са разпитани шест души. Очаква се да се явят още очевидци.
 
„ Ще останем, до момента в който има хора, които желаят да дават показания “, съобщи Арнаудова. Досега никой от очевидците не е поискал отбрана, добави тя.

" Суджукгейт ": Свидетели били подложени на напън, с цел да не приказват
 
Разследват се пет закононарушения на народния представител, измежду които срещу правораздаването, реда на държавно ръководство, против личността. Събират се сведения дали Мартинов е оказвал напън върху очевидци и жалбоподатели, както и дали е притискал представители на институции в Добрич, основно ОД на Министерство на вътрешните работи, с цел да управлява компании и лица. Смята се, че той е опитвал да въздейства на раздаването на правораздаване, като е претендирал оневиняване, скриване на доказателства, отпадане на санкция на водача му и така нататък Освен това е притискал предприемачи за приемане на облаги.
 
Арнаудова акцентира, че в множеството случаи натискът върху длъжностни лица не е сполучвал, като в резултат на това те към този момент не работят в институциите.

Сотир Цацаров изиска имунитета на депутата Живко Мартинов
 
В случая за оневиняване на някогашния зам.-министър Красимир Катев, предизвикал злополука, е притискан даже окръжният прокурор Пламен Николов.
 
Досега при разпитите в Добрич са подадени сведения за закани за персонална физическа разпра и за дейности против бизнеса на очевидци. Съобщено е за „ поръчани “ масирани инспекции от разнообразни институции върху избрани компании, както и за затворена пицария с издадена заповед от Областната дирекция по сигурност на храните, като този акт е разгласен за незаконосъобразен от Административен съд, което също се пояснява като вероятен напън.

Депутат от ГЕРБ изискал от търговец 4 тона суджук
 
Разпитан е и притежателят на компания, от която Мартинов е изискал 4 тона суджук.
 
Самият народен представител още не е привикан, само че ще получи призовка, когато се съберат доказателства, сподели представителят на основния прокурор.
 
Ще бъдат повдигнати обвинявания и на помагачи и съучастници, в случай че има такива. По тематиката Живко Мартинов непринудено се отхвърля от имунитета си
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР