Трима пражки политици са получили държавна охрана на 23 април

...
Трима пражки политици са получили държавна охрана на 23 април
Коментари Харесай

Руснак с рицин в Прага? Местни политици са под охрана поради съмнения за руски заговор


Трима пражки политици са получили държавна защита на 23 април поради съмнения за съветски " скрит план " за тяхното очистване заради борбата им с Кремъл по отношение на демонтирането на руски монумент и кръщаването на площада пред съветското посолство в Прага на името на убития съветски опозиционер Борис Немцов.

Кметът на Шести регион в Прага Ондрей Колар съобщи късно във вторник, че е настанен на скрито безвредно място и има полицейска защита.

" Всичко, което мога да ви кажа е, че ми предоставиха защита от полицията. Тя бе назначена, тъй като тук има руснак, на който е дадена задача да ме ликвидира ", съобщи Колар пред чешката телевизия Прима.

Той добави, че е с включен телефон и би трябвало да се придържа към избрани правила, свързани с назначената му защита. Ден по-рано той показа пред чешки медии, че намира за неуместни събитията, в които той се е оказал, защото съгласно него чешката страна би трябвало да предприеме ограничения за премахване на зародилата опасност, вместо да държи под защита личните си жители.

Той добави, че същата опасност е налице за кмета на Прага Зденек Хриб и Павел Новотни, който е областен кмет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР