Трима полицейски служители са отстранени от длъжност и срещу тях

...
Трима полицейски служители са отстранени от длъжност и срещу тях
Коментари Харесай

Отстраниха трима полицаи след протеста, разследват още двама

Трима полицейски чиновници са отстранени от служба и против тях са формирани дисциплинарни производства след митинга на футболни почитатели в четвъртък вечер. Срещу други двама тече инспекция, която ще дефинира степента има на виновност. 

Това разгласи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов на конференция, дружно с вътрешния министър и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, в която обаче нямаше опция за журналистически въпроси.

„ Веднага след митинга, още на 17.11, след приключването на нашата интервенция, съм се се самосезирал във връзка публикуваните фрагменти на полицейско принуждение. Образувах дисциплинарна инспекция. За по-малко от 48 часа е открито, че петима полицейски чиновници правят нарушаване на служебната дисциплинираност. В резултат на това, към днешна дата, са формирани дисциплинарна производства против трима полицейски чиновници за превишаване на полицейските пълномощия и същите, все още, са отстранени от служба. Срещу други двама чиновници тече инспекция, която ще дефинира тяхната степен на виновност. Отстранените полицейски чиновници са един пълководец на поделение и двама старши служители на реда. В хода на инспекцията се откриват и други чиновници, които вероятно ще понесат отговорност за дейностите си “, сподели Николов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР