Трима пловдивчани арестуваха 42-годишен обирджия, нападнал старица на ул. Авксентий

...
Трима пловдивчани арестуваха 42-годишен обирджия, нападнал старица на ул. Авксентий
Коментари Харесай

Трима мъже арестуваха крадец, спасиха 87-годишна баба

Трима пловдивчани " арестуваха " 42-годишен обирджия, нападнал бабичка на ул. " Авксентий Велешки " в града под тепетата.Случката е от 29 юни, а през днешния ден прокуратурата е внесла обвинител акт по отношение на арестувания, написа " Марица ".

Минути след 20 часа в съответния ден, 87-годишната баба вървяла по централната улица.  Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лв.. Изневиделица изскочил обирджията и я нападнал в тил. Ударил я, с цел да я повали на земята. Тя паднала на тротоара, след което той издърпал дамската чанта и избягал. Това се разиграло пред очите на водач, който видял бутането на дамата и отнемането на чантата й. Той спрял колата и подгонил престъпния вид, като към него се включили още двама минувачи. Тримата мъже го задържали и го охранявали до идването на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на старата пловдивчанка.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е открила, че при рухването дамата е получила строшаване на бедрена кост.

Спрямо обирджията е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. За закононарушението, в което е упрекнат, законът планува наказване отнемане от независимост за период от 5 до 15 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.  

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР