Трима мъже са арестувани за нападението на 87 годишна жена

...
Трима мъже са арестувани за нападението на 87 годишна жена
Коментари Харесай

Хванаха трима за зверски грабеж и бой над баба в Белозем, с множество присъди са

Трима мъже са задържани за нападението на 87 годишна жена от Белозем при започване на месец февруари. Това оповестиха от ОДМВР-Пловдив.

Жената, която живее сама, стана жертва на свиреп обир от трима мъже, които измежду нощ нахлули в дома и я заплашили с нож. Един от нападателите я блъснал на земята, в резултат на което и е предизвикал междинна телесна щета.

След случилото на територията на Раковски и Белозем се организира огромна полицейска акция, при която бяха арестувани 42 души.

Акцията от през вчерашния ден в Белозем внесла почит

Тогава на място дойдоха основният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, които се ангажираха с разкриването на причинителите на закононарушението.

Гешев за битовата престъпност: Ако не можем да се оправим с нея, по-добре да закриваме страната

След следствие под надзора на Районна и Окръжна прокуратура, траяло няколко месеца, пловдивската полиция откри тримата причинители на тежкото закононарушение.

Мъжете са от Белозем. Единият от арестуваните - Ангел от Чирпан е с 4 присъди. Вторият - Тодор, е направил 11 закононарушения с други лица. Най- високата му присъда е 7 години. Третият съизвършител - Атанас е с 6 присъди. Към момента против тях няма висящи каузи.

"И тримата са с престъпно минало. Надявам се събраните доказателства да намерят продължението на своя живот за дълго време в пандиза " разяснява в Белозем зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов. Наказанието, което се планува за осъщественото закононарушение е от 5 до 15 години. Тримата са с мярка за неотклонение задържане под стража от съда.



Рязък спад на битовата престъпност, вследствие на засилените полицейски интервенции по линията, регистрира на срещата в Белозем шефът на пловдивската полиция ст. Комисар Йордан Рогачев и добави, че напъните на регионалното звено са ориентирани към обезпечаване на мира и сигурност на жителите в дребните обитаеми места- възрастни хора, които със своята безпомощност стават жертва на незаконни похищения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР