Трима кандидат-министри от несъстоялия се кабинет на Има такъв народ

...
Трима кандидат-министри от несъстоялия се кабинет на Има такъв народ
Коментари Харесай

Кандидати за министри и други кадри на ИТН направиха партия ``за неутралитет`` |

Трима кандидат-министри от несъстоялия се кабинет на " ИТН " (ИТН) от предходната години, както и някогашни специалисти от партията на шоумена Слави Трифонов сътвориха нова партия. Тя се споделя " Развитие " ще се нарежда център-ляво и ще работи за " неутралитет " във външната политика. Председател е Десислава Димитрова, която предишното лято беше номинирана от Трифонов за министър на стопанската система, само че държавното управление по този начин и не бе гласувано от Народното събрание.

Другите двама някогашни номинирани за министри, които са част от новата партия са препоръчаният за министър на културата Георги Султанов и препоръчаната за министър на труда Теодора Пенева. Двамата бяха от специалистите на Има Такъв Народ.
" В партия " Развитие " се събрани естествени хора, специалисти, експерти. Няма някогашни министри, някогашни политици. Не сме лидерска партия, сплотяваме експертизата... Българското общество се умори от познати лица. Свежа кръв е нужна ", сподели пред БНР Десислава Димитрова, водач на партията.

Димитрова посочи, че упоритост на " Развитие " е присъединяване на идващите парламентарни избори и са отворени за разговор с всички политически сили. Въпреки поръчките за център-ляво Димитрова повтори опорните точки на Българска социалистическа партия за военната помощ за Украйна. 

" Партията ни е срещу даването на военна помощ за Украйна, тъй като в противоположен случай мъката ще се удължи. Има към момента неоползотворени способи в дипломацията ".

" Знаете какво се случи с партия " ИТН " - хората чакаха напълно друго развиване и се оказа, че има доста разочаровани хора. Естествено е, че тези разочаровани хора и всички жители ще търсят да припознаят друга политическа мощ. Имаме много симпатизанти на " ИТН ", които търсят да продължим делото, което започнахме и което по някакви аргументи не се случи. Така че най-вероятно ще има (в " Развитие " - бел. ред) и някогашни симпатизанти на " ИТН ", сподели пред Mediapool Десислава Димитрова в отговор на въпрос дали членове на Има Такъв Народ се преливат към " Развитие ".

Закриването на спецправосъдието е първата стъпка към промяната, която унищожи основаната от ГЕРБ различна правосъдна система, употребена като инструмент за споразумяване на сметки, сподели в отговор на въпрос генерал-майор Валери Григоров, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че от партията са " за " оставката на основния прокурор Иван Гешев.

От новата групировка акцентират, че считат да построяват напълно нови структури по страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР