Трима играчи на пазара на пазара на бизнес имоти се

...
Трима играчи на пазара на пазара на бизнес имоти се
Коментари Харесай

Раздвижване на пазара на бизнес имоти в Европа

Трима играчи на пазара на пазара на бизнес парцели се обрисуваха през тази година – Германия, Англия и Испания. Последната става все по-привлекателна измежду вложителите в този вид парцели. Като цяло, отчетът демонстрира, че финансовите потоци към недвижими парцели на световно равнище остават високи, като равнищата на асимилиране през първата половина на 2017 година са били 611 милиарда USD, същите както през 2016 и 2015 година Въпреки всичко, зад тези общи стойности, обаче стои разнопосочност в развиването. В Азиатско-тихоокеанския район капиталовите размери порастват със постоянни темпове, най-вече вследствие на преориентацията на китайски капитал, до момента в който интензивността в Северна и Южна Америка и Европа, Средния Изток и Африка (ЕСИА), демонстрира признаци на утешение.

„ Независимо от регулативните ограничения, китайският капитал евентуално ще остане значим фактор в капиталовия пейзаж в международен проект, само че фокусът му е друг според от района. В Азиатско-тихоокеанския район е налице доста по-силна ориентировка към земя и строителство, до момента в който в Европа е ориентиран към централно-разположени, първокласни активи, които генерират доходи “, изяснява Ричард Дайвъл, Ръководител финансови пазари, Colliers International.

През първото полугодие на настоящата година Германия е с най-високи индикатори във връзка с капиталови размери с 33 милиарда EUR. Това е 34% нарастване на годишна база. Обединеното кралство обаче си възстановява позициите през третото тримесечие. „ Шест немски града са в топ 12 на най-привлекателните капиталови дестинации в Европа (8 в топ 20), което дружно с икономическата и регулативна непоклатимост на страната, ще докара до сполучливо довеждане докрай на годината и е причина за положителна прогноза за 2018 година “, споделя Дайвъл.

След Англия, Германия и Франция желани места за вложения в бизнес парцели измежду бизнесмените са Бенелюкс, Испания и Скандинавия. „ Испания прави огромни стъпки към усъвършенстване, частично с помощта на мощното икономическо показване вследствие на растеж в износа. В разследване на 50% годишно нарастване на капиталовия оборот, Испания има повече инвестиции от Франция през първото полугодие на 2017 година “, споделя Харингтън. „ Преобладаващата част от размерите се дължи на капиталовия фонд Merlin Properties, който е вложил повече от Blackstone през първите шест месеца, макар фокуса си върху Иберия. Предпочитани са комерсиалните площи, а с най-високи резултати е Мадрид. Въпреки че Испания постепенно стартира да усъвършенства резултатите си, референдумът за самостоятелност на Каталуния може да отблъсне някои вложители, до момента в който обстановката се успокои. “

Разглеждайки пазара на бизнес парцели по градове в челната тройка влизат Лондон, Париж и Берлин. Обемите в английската столица са три пъти повече от тези във френската и немската. Четвъртото място е за Франкфурт. Това е напълно обикновено като се има поради, че в резултат на Брекзит множеството компании от Острова гледат точно финансовата столица на Германия като място за пренасяне на главния си бизнес. Мадрид и Барселона имат забележителен годишен растеж в класацията преминавайки респективно от 8-мо на 5-то и от 23-то до 17-то място.

След референдума за излизане от Европейски Съюз несъмнено има придвижване на капитал към континентална Европа, само че той е най-вече заради аргументи, свързани с по-добра възвръщаемост. Цените се доближават, като разликата сред другите Европейски основни градове е 200 в равнищата на възвращаемост (или 2% разлика). Активи в доста немски градове в този момент се търгуват на равнища на възвръщаемост по-ниски от тези в Западен Лондон.

Капиталът може да се консолидира, само че методът по който се влага в Европа се диверсифицира съгласно бранша. Жилищните парцели устойчиво порастват и демонстрират положителни резултати, като имат 15% принос към интензивността през първото полугодие на 2017 година – 2.5 пъти повече от каузи им през 2007 година Това е към момента надалеч от равнищата в Северна Америка, което е сигнал, че сегментът има още капацитет за развиване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР