Трима души загинаха, след като високи вълни, предизвикани от обилните

...
Трима души загинаха, след като високи вълни, предизвикани от обилните
Коментари Харесай

Трима души загинаха при наводненията в Бургаско

Трима души починаха, откакто високи талази, провокирани от изобилните дъждове, заляха пътища и жилищни здания в региона. Гл. комисар Николай Николов удостовери и за евентуална четвърта жертва, съобщи NOVA. Причина за бедствието са и скъсани стени на 7 язовира - в Бургас, Айтос и Камено.

Открити са телата на две дами и един мъж в селища на територията на Община Камено. Жертвите са от селата Равнец, Полски извор и Ливада. Вероятната четвърта жертва е от село Черни връх. Става дума за стара жена, която се търси. Нейният брачен партньор е бил открит жив. Утре в общината е разгласен ден на печал.

Най-тежко потърпевшото село е Равнец.

Спасителни екипи не престават опитите да стигнат до хората в откъснатите обитаеми места. Бедственото състояние остава в действие.

Наводненията са разследване от проливните дъждове, паднали над региона през миналата нощ. В района са се изсипали към 50 л/кв.м, а в Карнобат количествата на преваляванията са достигнали до 100 л/кв.м. Обявен е червен код за интензивни дъждове и мощен вятър.

Частично бедствено състояние беше оповестено в бургаските квартали " Долно Езерово ", " Горно Езерово ", " Лозово ", както и в селата Маринка и Извор. Под вода са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР