Трима души загинаха, а най-малко 12, включително двумесечно бебе, са

...
Трима души загинаха, а най-малко 12, включително двумесечно бебе, са
Коментари Харесай

При руски обстрел - трима души загинаха, а най-малко 12 са ранени, включително бебе

Трима души починаха, а минимум 12, в това число двумесечно бебе, са ранени при съветски обстрел, засегнал болница и жилища в южноукраинския град Херсон, заяви регионалният шеф Олександър Прокудин, представен от Ройтерс.
Прочетете още
Днес следобяд двама души бяха убити, а 10 ранени при комбинирана офанзива против центъра на града, уточни губернаторът.

" Осем транспортни средства, в това число кола за спешна помощ, административна постройка, болница и минимум 15 жилищни здания са унищожени или развалени ", добави той.

Прокудин показа видеозапис, показващ здания с дупки от снаряди и изпочупени прозорци, купчини строителни боклуци и изцяло изгоряла кола за спешна помощ.

В друго известие регионалният шеф съобщи, че по-рано през днешния ден е стреляно по лека кола в херсонско предградие, при което е умрял един човек, а двумесечно бебе и неговата майка са ранени.

" Тази обгоряла купчина метал единствено допреди няколко часа е била колата, с която фамилията се е прибирало от обзор при доктор ", добави той и показа видео, на което пожарникари работят на мястото.

Ройтерс отбелязва, че не може да ревизира изнесените данни посредством самостоятелен източник.

В края на предходната година съветските войски напуснаха Херсон и западния бряг на река Днепър в тази област, само че в този момент постоянно обстрелват тези региони от позиции на източния бряг. Местните нормално чуват паники за въздушно нахлуване по няколко пъти дневно, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР