Трима души са убити при стрелба в търговски комплекс на

...
Трима души са убити при стрелба в търговски комплекс на
Коментари Харесай

”Той е мразил тъмнокожи”: Трима убити при стрелба в търговски комплекс във Флорида

Трима души са убити при пукотевица в търговски комплекс на веригата " Долар дженеръл " в американския град Джаксънвил, щата Флорида, съобщи Ройтерс, като се базира на телевизионния канал " Фокс Нюз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън сподели пред локалния канал " Нюз4ДЖАКС ", че мъж се е барикадирал в комерсиалния комплекс на " Кингс роуд ".

Общинската съветничка от Джаксънвил Джу`Коби Питман, която дефинира случилото се като покруса, съобщи, че, доколкото е схванала, обвиненият е премахнат.

" Хората в тази общественост страдат. В момента аз съм доста, доста ядосана ", съобщи Питман пред кореспонденти.

Шерифът на американския град Джаксънвил, щата Флорида - Ти Кей Уотърс, разгласи, че стимулиран на расова основа стрелец е прострелял трима души в комерсиалния комплекс " Долар дженеръл ", преди да постави завършек на личния си живот, съобщи Асошиейтед прес.

" Казано напряко, тази пукотевица е расово стимулирана. Той е ненавиждал тъмнокожи ", съобщи Уотърс на конференция.

И трите жертви са били тъмнокожи - двама мъже и една жена, показва Уотърс.

Ройтерс осведоми, че стрелецът е бил бял, допуска се, че е носил защитна жилетка и е бил въоръжен полуавтоматична пушка от вида на АР-15, както и с револвер. Преди това е бил видян в локален университет. От ФБР оповестиха, че стартира федерално следствие по случая.

Според шериф Уотърс стрелецът е бил малко над 20-годишен. Ройтерс цитира кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън, която споделя, че " това е закононарушение, изпълнено с ненавист ". Предполага се, че килърът е работил самичък и не е бил част от огромна група.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР