Машина за сладолед, която не е била почистена правилно, е довела до смъртта на 3-ма души във Вашингтон, твърдят служители

...
Трима души са починали от инфекция с Listeria, свързана с
Коментари Харесай

Трима души са починали от инфекция с Listeria, свързана с млечни шейкове от ресторант Frugals.

The ресторантът почиства всичките си машини, се казва в изявление на Frugals.

Инфекцията с листерия убива около 260 души годишно.

Трима души починаха, а други трима бяха хоспитализирани, след като проникнаха в млечните шейкове, продавани в магазин за бургери в Такома, Вашингтон.

Бактерията е открита в машини за сладолед в ресторант Frugals, използвани за приготвянето на млечните шейкове, след като персоналът не ги е почистил правилно, щатският департамент по здравеопазване на Вашингтон Не е засегнато друго място.

Случаите са възникнали между 27 февруари и 22 юли и всички засегнати хора са съобщили от отдела.

Ресторантът спря да използва машините си по-рано този месец, но според агенцията хората могат да започнат да проявяват симптоми на инфекция с Listeria до 70 дни след първоначалната експозиция.

В изявление Frugals обяви, че ще спре всички продажби на млечни шейкове в своя магазин Tacoma и всички други места с машини за млечен шейк. Компанията каза, че машините в други магазини ще бъдат тествани за Listeria и замърсените машини ще бъдат дезинфекцирани и тествани повторно.

„Ние сме с разбито сърце и дълбоко съжаляваме за всяка вреда, която нашите действия биха могли да причинят“, прочетено изявление.

Frugals не отговори веднага на искането на Insider за коментар.

Бактерията Listeria може да причини инфекция, известна като листериоза, известна като инфекция с Listeria, . Тази инфекция може да бъде безобидна за повечето хора, но представлява риск за тези с отслабена имунна система, тези над 65 години и бременните хора и техните новородени. Около 260 души годишно. Има 58 717 огнища на листерия и близо 2000 между 1998 г. и 2021 г.

Симптомите за повечето хора включват треска и грипоподобни симптоми, гърчове, главоболие, мускулна умора, загуба на равновесие, схванат врат и объркване, според CDC. Симптомите при бременни хора включват треска, мускулни болки и умора.

През февруари базираната в Балтимор Fresh Ideation Food Group LLC изтегли над 400 хранителни продукта. През 2022 г. двама души починаха, след като бяха заразени с листерия, открита в Дол пакетирани салати.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР