Трима души, които да заемат поста през период от четири

...
Трима души, които да заемат поста през период от четири
Коментари Харесай

Решение за СОС: Ротация на 4 месеца или временен председател?

Трима души, които да заемат поста през интервал от четири месеца или краткотраен ръководител до избиране на бюджета. Това са обсъжданите оферти за решение на  рецесията в Столичния общински съвет.

Този, който мисли за предварителни избори в София е безконтролен, сподели общинският консултант от „ Синя София “

Вариантите за отблокирането на работата на СОС бяха разисквани на втори кръг от договаряния. ПП-ДБ-„ Спаси София “ и кметът Васил Терзиев са предложили ротационно председателство, а от Вътрешна македонска революционна организация, „ Синя София “ и Има Такъв Народ - да бъде определен краткотраен ръководител до приемане на бюджета.

Конкретни имена обаче не бяха обсъждани.

„ Търсим необятен консенсус за СОС да проработи. Не можем да продължаваме да стоим в тази обстановка, която не е добра нито за общинския съвет, нито за кмета, нито администрацията, а още по-малко за Столична община и нейните жители. Това няма да го допуснем просто и в случай че някой си мисли, че можем да вървим на предварителни избори - просто да не помни “, сподели общинският консултант от „ Синя София “ Вили Лилков.

Отзоваха се всички политически сили без ''Възраждане'' и Българска социалистическа партия

Стана ясно обаче, че на договарянията с изключение на кметът Васил Терзиев и ръководителят на групата Борис Бонев, са участвали единствено „ Синя София “, Вътрешна македонска революционна организация и Има Такъв Народ. Така болшинство още веднъж няма.

„ Което значи, че след срещата през днешния ден, ние ще търсим и мнението на ГЕРБ, и на „ Възраждане “, т.е. диалозите са в развой. Няма дефинитивно никаква сделка “, сподели общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Новият кмет на София Васил Терзиев показа част от екипа си

От Българска социалистическа партия отхвърлиха на отправената покана. „ Няма по какъв начин да участваме в среща, която е проведена от през днешния ден за на следващия ден и ни е изпратен документ в последния миг, в изработването на който ние не сме взели участие “, обявиха от партията.

Направената крачка напред от страна на някои обединения обаче отново не е задоволителна за болшинство. Участниците в срещата имат общо 30 гласа, а за избора на ръководител са нужни 31.

Бе решено идващото съвещание за избор на ръководител да бъде на 18 декември

„ С цел продължение на диалозите на следващия ден сесията ще бъда отсрочена, тъй като все още няма обединяване за това по какъв начин да бъде решено да се продължи. За това най-вероятно ще отидем към 25 януари, с цел да си дадем две седмици да продължим диалозите “, сподели общинският консултант от Има Такъв Народ Пламен Данаилов.

Утре ще е шестото следващо съвещание на Столичния общински съвет .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР