Трима души, и тримата с българска националност, са задържани във

...
Трима души, и тримата с българска националност, са задържани във
Коментари Харесай

ШОК: Ето защо не пуснаха Христо Грозев във Великобритания през зимата

Трима души, и тримата с българска народност, са арестувани във Англия по съмнение, че са съветски шпиони, написа Би Би Си. Задържанията в резултат на съществено следствие на локалните управляващи.

През зимата английската полиция забрани на проверяващия публицист от бюрото " Белингкат ", както и на фамилията му, да участват на церемонията по премиите БАФТА за кино лентата " Навални ", след това спечелил и английската премия, и влиятелния " Оскар ". Тогава Грозев изясни, че има риск за сигурността им таман поради пипалата, пуснати от Кремъл на Острова. 

Христо Грозев показа, че съгласно него тези рискове не произтичат единствено от диктаторите-убийци, само че и от това, че гласът на публицистите се заглушава, вместо да се усилва, от цивилизования свят, на който те се пробват да служат.

Единият от арестуваните е работил известно време като консултант в българското Министерство на енергетиката, написа Би Ти Ви. 

Задържаните са: 45-годишният Орлин Русев, от Грейт Ярмут, Норфолк, Бизер Джамбазов на 41 година, от Хароу, северозападен Лондон и Катрин Иванова, 31 година, със същия адрес в Хароу.

Триото живее в Обединеното кралство от години, като работи на разнообразни длъжности и живее в редица крайградски парцели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР