Трима души бяха ранени при взривове в киевския квартал Соломянский,

...
Трима души бяха ранени при взривове в киевския квартал Соломянский,
Коментари Харесай

Канонада от руски удари по Киев в навечерието на Деня на победата

Трима души бяха ранени при гърмежи в киевския квартал Соломянский, а други двама - при рухване на парчета от дрон върху квартал Святошин, и двата западно от центъра на столицата, заяви кметът Виталий Кличко в своя Телеграм. Той добави, че парчета от дрон са паднали върху двуетажна постройка в Святошин, а детонациите в Киев не престават.

Военната администрация на града заяви, че вследствие на нападенията има опустошения.

" Вероятно вследствие на парчета, паднали върху паркиран автомобил в двора на жилищна постройка, автомобилът се е запалил ", заяви администрацията в Телеграм. " Регистрирано е рухване на парчета върху жилищна постройка ".

Според представени от Ройтерс очевидци в Киев са били чути голям брой детонации. Местните управляващи обявиха, че системите за противовъздушна защита са отблъснали нападенията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Експлозия е била чута и след ракетна офанзива, която е блъснала черноморския град Одеса през нощта, съобщи локален украински чиновник, а украински медии оповестиха за звуци от детонации в южната област Херсон.

Отделно съветските сили са обстреляли през вчерашния ден осем обитаеми места в Сумска област в Североизточна Украйна в неделя, заяви районната военна администрация във Facebook.

Ситуацията на Източния фронт е " напрегната, само че под надзор ", сподели нощес командващият сухопътните войски на Украйна, военачалник Олександър Сирски, представен от ДПА.

Главното внимание е концентрирано върху защитата на Бахмут и проекта " да се нанесат оптимални загуби " на формированията на съветската частна военна компания " Вагнер ", сподели той.

По оценката на Сирски съветските сили са нараснали интензитета на потребление на тежки оръжия през последните дни, разположили са по съвременно военно съоръжение и са прегрупирали войските си. " Това демонстрира, че врагът няма да промени проектите си и прави всичко по силите си да превземе Бахмут и да продължи своята атака ", сподели украинският военачалник.

Руските войски се пробват да завладяват Бахмут от месеци. Според съветската страна те към този момент управляват по-голяма част от града. Украинските сили оказват яростна опозиция в Бахмут, с цел да причинят допустимо най-големи загуби на съперника.

Вчера създателят на " Вагнер " съобщи, че няма изтегли своите сили от Бахмут, както заплаши по-рано, откакто получил заричане, че ще му бъдат доставени всички въоръжения, нужни за завладяването на разрушения град.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР