Трима дилъри на гласове от различни села във Великотърновско са

...
Трима дилъри на гласове от различни села във Великотърновско са
Коментари Харесай

Закопчаха трима дилъри на гласове преди балотажа в Горна Оряховица

Трима дилъри на гласове от разнообразни села във Великотърновско са в ареста за 72 ч. и са им повдигнати обвинявания за търговия с гласове от Районната прокуратура в Горна Оряховица. 65-годишен с букви М.М. и прякор Путаша от Петко Каравелово, А.М. на 56 години от село Драганово и 38-годишния Т.Т. от Първомайци са привлечени като обвинени за това, че в интервала 17-27 октомври на територията на община Горна Оряховица са организирали предлагането на парични средства на гласоподаватели, с цел да ги склонят да упражнят изборното си право в интерес на избран претендент за кмет на Горна Оряховица. Според близки до следствието мизата варирала от 30 до 100 лева за глас, а парите щели да се платят против снимана с телефона бюлетина в търмната стаичка.

Работата по разплитане на незаконната скица потегли след следствие на Нова телевизия. Прокуратурата в Горна Оряховица се самосезира и стартира дело, което поради огромна фактическа и правна трудност бе преобразувано в резултат.

Тримата роми -изборни търговци, се оказали оковани с белезници в петък. В понеделник прокуратурата ще взема решение дали да им изиска непрекъснат арест. Ако бъдат приети за отговорни, ги грози от 1 до 7 години затвор и санкция он 10 до 25 000 лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР