Трима бразилци от Левски вече са българи. След много мъки,

...
Трима бразилци от Левски вече са българи. След много мъки,
Коментари Харесай

Цените на новите “българи” в Левски скачат двойно

Трима бразилци от Левски към този момент са българи. След доста страдания, бюрократщина и старания на управлението на „ сините ” и в частност притежателят на клуба Наско Сираков, който персонално се беше заел със комплицирания развой, звездите на отбора Уелтън, Цунами и Роналдо взеха български паспорти.

Това е отлична вест за Левски в няколко направления. Първата е обвързвана с условието на БФС в Първа лига да играят най-вече петима играчи, които нямат паспорт от Европейски Съюз. Това създаваше доста проблеми на старши треньора на отбора Николай Костов, който разполага в съблекалнята с шестима такива футболисти. Заради този проблем най-вече страдаше бразилецът Дарлан, който най-често изпадаше от групата, за сметка на сънародниците си Цунами, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо и панамеца Хосе Кордоба. След решението на страната, още в неделя против Черно море Костов ще може да употребява всички изброени нагоре и даже в отбора ще има място за още двама играчи, които нямат документи от Европейски Съюз.

Отделно БГ паспортите сигурно ще вдигнат най-малко двойно цените на Цунами, Роналдо и Уелтън, тъй като в Европа има доста ограничавания против футболисти, които не са част от Европейски Съюз, а в този момент тези рестрикции падат.

„ Мач Телеграф ” оповестява, че от Левски са изкарали БГ паспорти на тримата бразилци с аргумента, че са проектонационали на България. Истината е, че в случай че това трио можеше да играе през днешния ден за „ лъвовете ”, сигурно и Цунами, и Уелтън, и Роналдо щяха да са титуляри. За нещо сходно обаче би трябвало да изчакаме.

Отделно от „ Герена ” разкриха, че паспортът на Роналдо е изненадал малко и тях. Това е по този начин, тъй като документите на дясното крило са били входирани по-късно от тези на другите двама. В последна сметка обаче точно Роналдо е получил първи БГ паспорт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР