Трима българи са задържани в Одрин. Това потвърди по БНТ

...
Трима българи са задържани в Одрин. Това потвърди по БНТ
Коментари Харесай

Турция арестува трима българи за връзки с Гюлен

Трима българи са арестувани в Одрин. Това удостовери по Българска национална телевизия и Нова ТВ българският дипломат в Турция Надежда Нейнски. Тя съобщи, че имената им са ясни и сега тримата се намират в затвор от закрит вид в Одрин с обвиняване за трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация.

Преди пет дни одринските управляващи са арестували трима българи по обвиняване, че се опитвали да трансферират незаконно у нас сподвижници на Фетуллах Гюлен. Той е апетитен за уредник на опита за прелом в Турция предходната година. Арестувани са и шестима турски жители, измежду които и дете, заяви турското издание " Хаберлер ", като се базира на локалната полиция.

" Генералният консул на Одрин е получил информация от турските управляващи, че на 17 ноември този месец са били арестувани трима български жители. На 20 ноември на тях е наложена мярка задържане под стража. В момента тримата се намират в затвор от закрит вид в Одрин. Те са упрекнати в нарушение на закон 220 член 7 като обвиняването гласи трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация ", изясни Надежда Нейнски.

Тя съобщи, че турските управляващи към момента не са се свързали с нашата страна по надлежния ред, заради въведеното изключително състояние в Турция след опита за прелом.

По думите на Надежда Нейнски консулите са в непрекъснат контакт с полицията и прокуратурата. На този стадий има досъдебно следствие и не се знае по кое време прокуратурата ще внесе обвиняването в съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР