Трима българи остават в турски затвор по подозрения, че са

...
Трима българи остават в турски затвор по подозрения, че са
Коментари Харесай

Арестуваните българи остават в затвора в Одрин



Трима българи остават в турски затвор по съмнения, че са пробвали да трансферират в Гърция три турски фамилии.

Имената на арестуваните в Одрин наши сънародници са известни на дипломатическата ни задача, само че не се оповестяват публично, удостовери българският дипломат в Турция Надежда Нейнски пред Българска национална телевизия.

Генералният консул на Одрин е получил информация от турските управляващи, че тримата български жители са арестувани на 17 ноември, а на 20 ноември им е наложена мярка задържане под стража, разясни българският дипломат.

На този стадий има досъдебно следствие и не се знае по кое време прокуратурата ще внесе обвиняването в съда, добави Надежда Нейнски.

Според информация от вторник в одринската дирекция за битка с проведената престъпност и контрабандата е получен сигнал за група от общо 11 души, готвеща се да пресече границата. Сред тях са били шестима души, разследвани за връзки с организацията ФЕТО на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, упрекнат за миналогодишния опит за боен прелом.

След сигнала полицейските екипи наблюдават микробуса, пренасящ бегълците и го стопират в село Йеникадън до гръцката граница. При инспекцията е открито, че обвързваните с Гюлен са оповестени за търсене с обвинявания за образуване и управление на формация и за участие. Те са отведени първо на медицински обзор, а след това на разпити в дирекцията по сигурността в Одрин. Децата им са предадени на техни близки.

Българските водачи на групата са с букви Н.М.К., Г.Й.М. и С.Х.М. След разпитите в полицията те са превозени с белезници на ръцете до съда и с негово решение са оставени в ареста. По-късно във вторник българското външно министерство удостовери за задържането им.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР