Трима американски служители, запознати с разузнавателните данни, твърдят, че на

...
Трима американски служители, запознати с разузнавателните данни, твърдят, че на
Коментари Харесай

NBC: Агресивните действия срещу американския дрон над Черно море са били одобрени на най-високо ниво в Кремъл

Трима американски чиновници, осведомени с разследващите данни, настояват, че на най-високи равнища в Кремъл е обещано утвърждение за " нападателни дейности “ на водачите на Су-27, вследствие на които се е стигнало до случая с рухването на дрона MQ-9 Reaper в Черно море, предава телевизионният канал .

Руските изтребителите са изпуснали реактивно гориво върху MQ-9 Reaper, невиждано деяние, и двама от чиновниците настояват, че съгласно разузнаването задачата е била дронът да бъде изведен от курса на полета или да се нарушат качествата му за събиране на данни. " Намерението на съветското управление е било нападателно прихващане “, цитира малкия екран думите на един от източниците.

Няма обаче индикации, че под осъществените дейности стои " подписът “ на съветския президент Владимир Путин, акцентира един от събеседниците на медията. Другите двама чиновници са отказали да дават детайлности от " най-високо равнище “.

Руският аероплан е закачил витлото на дрона – това е формалната позиция на Съединени американски щати. Русия обаче отхвърля умишлени дейности, изясняват чиновниците, които – въз основа на видеозапис от произшествието - приписват случая на пилотска неточност. 

Трима чиновници на защитата и един чиновник на администрацията на американския президент Джо Байдън също потвърдиха, че руснаците към този момент са достигнали региона, където се е разрушил MQ-9 Reaper. Руснаците интензивно търсят отломките му, само че Съединени американски щати не виждат индикации, че са съумели да извадят нещо от тях, допълниха формалните лица.

Малко евентуално е Съединени американски щати да се опитат да възстановят останките от разрушилия се дрон, съгласно тримата американски чиновници, осведомени с разследващите данни.

Генерал Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, разгласи на конференция в сряда, че евентуално няма доста парчета за възобновяване и означи, че дронът е паднал на доста огромна дълбочина. Съединени американски щати са подхванали стъпки за деактивиране на софтуера на апарата, тъй че руснаците да не могат да извлекат доста сензитивна информация от него, добави генералът.

Джон Кърби, координатор в Съвета за национална сигурност, съобщи в изявление за NBC News, че руснаците съзнателно са се пробвали да се приближат до дрона.

" Това, което не знаем, е какъв брой тенденциозен е бил конфликтът с дрона. Възможно е това да е било просто неразумно, некадърно деяние на водача “, изясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР