Трима африканци пуснаха Хъ Дзе да мине пред тях, за

...
Трима африканци пуснаха Хъ Дзе да мине пред тях, за
Коментари Харесай

Отнеха скандалната победа на китайски маратонец, дисквалифицираха още трима

Трима африканци пуснаха Хъ Дзе да мине пред тях, с цел да завоюва в Пекин
Организаторите на полумаратона в Пекин лишиха успеха на локалната звезда Хъ Дзе. Китайският спортист победи на дистанцията от 21 километра по много подозрителен метод, а след финала на конкуренцията в обществените мрежи се появиха видеа, на които очевидно си проличава, по какъв начин трима африкански бегачи понижават темпото си в заключителните моменти, с цел да може Дзе да мине пред тях и да завоюва.

Най-фрапантното е по какъв начин един от тях подканва противника си с ръка - да мине пред триото от Източна АФрика. Китаецът изпревари Робърт Кетер и Уили Мнангат от Кения, както и Дежене Хайлу от Етиопия.

Победата на Хъ Цзе е отнета и той е дисквалифициран от конкуренцията, а тримата африкански бегачи също са извадени от класирането, стана ясно през днешния ден.

" Искрено се извиняваме, че не открихме и поправихме грешката в точния момент ", бе късото известие на специфичната комисия, която уредниците направиха, с цел да проверява съмнителните финални метри.

Като наказване за случилото се компанията-организатор е с отнети права и повече няма да се занимава с провеждането на пекинския полумаратон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР