Трикратният световен вицешампион Нидерландия спечели квалификационна група G и стана

...
Трикратният световен вицешампион Нидерландия спечели квалификационна група G и стана
Коментари Харесай

Нидерландия взе последната директна квота от Европа за Катар `22

Трикратният международен вицешампион Нидерландия завоюва квалификационна група G и стана последният европейски тим, който се класира непосредствено за международното състезание по футбол в Катар през 2022 година В последния кръг от пресявките в зона УЕФА " лалетата " надиграха Норвегия с 2:0 вкъщи и с актив от 23 т. станаха недостижими на върха.

Така сребърните медалисти от 1974, 1978 и 2010 година си икономисаха нуждата от прекосяване през спомагателни плейофи по пътя към Мондиал `22. В тях ще играе приключилият на второ място отбор на Турция (21 т.), а скандинавците останаха трети с 18 т. и преглътнаха разочароващата за тях развръзка.

Норвежците удържаха домакините на ст. " Фейенорд " в Ротердам чак до 84-тата мин., когато Стивън Бергвайн откри резултата. Интригата дефинитивно умря в добавеното време на мача, когато Мемфис Депай означи своя 12-и гол от началото на квалификациите и подели първото място в голмайсторската листа на акцията в Европа с капитана на Англия Хари Кейн.

Нидерландия се причисли към останалите девет спечелили в квалификационните групи на Стария континент, които взеха директните квоти за Катар - Сърбия, Испания, Швейцария, Франция, Белгия, Дания, Хърватия, Англия и Германия . Десетте подгласника плюс два тима от Лигата на нациите пък ще бъдат разпределени с чоп в три плейофни потока за лъчение на още три финалиста на международното.

По време на тегленето на 26 ноември в Цюрих ще има шест сложени - Португалия, Шотландия, Италия, Русия, Швеция и Уелс , и шест непоставени - Турция, Полша, Северна Македония, Украйна, Австрия и Чехия . По реда на евакуиране те ще образуват шест самобитни 1/2-финала, които ще дефинират трите решаващи конфликта за място в Катар `22.

 

ЮЖНА АМЕРИКА

Тази нощ за XXII шампионат на планетата се класира и втори тим от зона КОНМЕБОЛ. Двукратният международен първенец Аржентина подпечата своето място на Мондиал `22 след скучно нулево тъждество в южноамериканската класика с Бразилия . " Селесао " към този момент си беше подсигурила присъединяване на международното, а в този момент това сториха и " гаучосите ", които няма по какъв начин да изпаднат от Топ 4 на класирането в оставащите четири кръга от квалификациите.

Гарантирано място на шампионата следващата година има и домакинът Катар , което значи, че към този момент са известни общо 13 от 32-та участника във финалите от 21 ноември до 18 декември 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР