Трикратният световен шампион Макс Верстапен (Нидерландия) с Ред Бул продължава

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен (Нидерландия) с Ред Бул продължава
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели Гран при на Катар

Трикратният международен първенец Макс Верстапен (Нидерландия) с Ред Бул продължава превъзходството си във Формула 1, откакто завоюва Гран при на Катар и записа 14-и триумф за сезона.

Верстапен, който си обезпечи купата след триумфа в спринтовото съревнование през вчерашния ден, през днешния ден започва от първа позиция, водеше от началото до края на конкуренцията и финишира за 1:27:39.168 час.

Втори на 4.833 секунди се подреди австралийският новобранец Оскар Пиастри, победител в спринта от 19 обиколки в събота, а съотборникът му от Макларън Ландо Норис остана трети с пасив от 5.969.

MAX VERSTAPPEN WINS IN QATAR!!!

An incredible 14th win of the season

Piastri finishes P2, Norris P3
— Formula 1 (@F1)

Надпреварата беше изпълнена със прекъсвания в бокса и санкции за голям брой нарушавания на рестриктивните мерки на пистата.

Победата от полпозишън под прожекторите на " Лусаил " беше 14-а от 17 надпревари и 49-а в кариерата на 26-годишния водач на Ред Бул Верстапен. Така той се приближи на един триумф от личния си връх за най-вече победи в една акция.

С 49 победи в кариерата си той също има късмет да стане трети за всички времена, в случай че завоюва всички останали надпревари, изпреварвайки Ален Прост (51) и Себастиан Фетел (53).

В генералното класиране нидерландецът води с 433 точки, втори е Серхио Перес (Мексико) с 224, а трети Люис Хамилтън със 194.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън отпадна след злополука в първата обиколка. Британският водач упрекна съотборника си в Мерцедес Джордж Ръсел, че го е извадил от Гран при на Катар, откакто двамата се сблъскаха в първия завой на първата обиколка. Ръсел продължи след прекъсване в бокса, само че колата на Хамилтън се озова в чакъла без задно колело.

" Бях изваден от старта от личния си съотборник ", сподели седемкратният международен първенец по радиото. По-късно той се извини и сподели, че не е желал да упреква Ръсел.

Хамилтън се опита да заобиколи Ръсел извън, само че задното му дясно колело влезе в контакт с предната лява част на колата на по-младия британец, като двата болида се завъртяха.

" Много скърбя, момчета. Дори не погледнах обратно. Просто бях фокусиран напред, а той просто пристигна от нищото ", съобщи Ръсел по радиото.

Малко преди началото на надпреварата стана ясно, че водачът на Ферари Карлос Сайнс ще пропусне Гран при на Катар поради механически проблем на болида му.

Следващото съревнование за сезона е Гран При на Съединени американски щати на 22 октомври.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР