Трикратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за финала на

...
Трикратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за финала на
Коментари Харесай

Надал надви Медведев на турнира в Акапулко

Трикратният първенец Рафаел Надал (Испания) се класира за финала на шампионата по тенис на твърда настилка в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1,83 милиона $.

Поставеният под номер 4 Надал надви над лидера в схемата Даниил Медведев с 6:3, 6:3 в повтаряне на финала на Откритото състезание на Австралия от края на януари, в който 35-годишният испанец осъществя поврат от 0:2 до 3:2 сета и стигна до рекордна 21-а купа от Големия шлем.

Надал за следващ път сподели изключителни нерви в основните моменти, като отрази всичките 11 благоприятни условия за пробив на противника си, а осъществя три брейка от шест шанса.

Той поведе рано с 4:1 и резервира преимуществото си до края на първия сет. Испанецът проби на старта на втората част, а при 3:2 той отрази цели седем брейкбола, което като че ли дефинитивно пречупи противника му.

Медведев не съумя да стигне до финала при дебюта в Акапулко, само че въпреки всичко има мотив за наслада, защото от понеделник ще оглави международната класация.
В разногласието за трофея пък Надал ще се изправи против британеца Камерън Нори.

Поставеният под номер 6 Нори надви над миналогодишния вицешампион и трети подложен Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 6:4 и записа осма поредна победа, откакто през предходната седмица завоюва трофея в Делрей Бийч.

Нори беше доста постоянен при подаването си, като даде единствено една опция за пробив на противника си, която обезврежда. Той направи по един пробив в деветия гейм и на двата сета, което се оказа решаващо.

Британецът, 12-и в международната класация, се стреми към четвърта купа в кариерата си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР