Трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова стана

...
Трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова стана
Коментари Харесай

Мария Петрова стана почетен член на Европейската гимнастика

Трикратната безспорна международна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова стана почетен член на европейската федерация по гимнастика.

Признанието за вицепрезидента на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация (ФИГ) пристигна по време на конгреса на Европейската гимнастика, който се организира в София.

" Прекарах 16 години от своя живот в работа за европейската художествена гимнастика. Тези 16 години са в действителност един огромен опит. Моята цел е била постоянно да отдам респект и признателност на този спорт, който доста ми е дал и обогатил ", съобщи Мария Петрова.

Преди да влезе в международната конструкция Мария Петрова беше президент на Техническия комитет по художествена гимнастика в континенталната централа.

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика е четвъртият български представител, който получава това самопризнание след легендата Мария Гигова – първата трикратна международна шампионка по художествена гимнастика, Тодорка Шишкова – ръководител на БФХГ от 1972 до 1973 година и Светослав Батов - дълготраен активист и някогашен треньор на националния тим по спортна гимнастика.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР