Тригодишно дете от британския град Портишед, Съмърсет, се научи да

...
Тригодишно дете от британския град Портишед, Съмърсет, се научи да
Коментари Харесай

Тригодишно момче чете книги и брои до сто на шест езика

Тригодишно дете от английския град Портишед, Съмърсет, се научи да брои до 100 на шест езика и стана най-младият член на клуба на вундеркиндите Менса в страната, оповестява The Mirror.

Теди Хобс се научил да чете на двегодишна възраст по време на блокирането против COVID-19. „ Той постоянно се е интересувал от книги, по тази причина се погрижихме да има доста от тях “, сподели майката на момчето, 31-годишната Бет. На 2 години и 2 месеца детето безпроблемно четяло книгата на родителите си.

На идната Коледа момчето получило таблет, с цел да може да играе игри на него. Вместо това Хобс се научи да брои до 100 на мандарин.
Бет и Уил били озадачени от гения на сина си. Те се свързали с медицински експерти, с цел да преценяват равнището на развиване на момчето. „ Теди е първото ни дете и защото е заченато посредством ин витро, няма с кого да го съпоставим “, изясни майката.
                 

В последна сметка родителите се свързалис Менса. Момчето, което тогава е на 3 години и 7 месеца, трябвало да премине едночасово онлайн изявление с специалисти от организацията. „ Притесних се дали ще може да седи пред преносим компютър за един час, само че той в действителност го хареса “, сподели Бет. Експертите открили, че коефициентът на просветеност на момчето е 99,5. Менса приема тези, чийто коефициент на просветеност е в първите два % от междинния индикатор за популацията.

Допълнителни проучвания демонстрират, че на възраст от 3 години и 8 месеца момчето разпознава букви и думи на равнището на дете на 8 години и 10 месеца. Теди получи документ за участие в Менса и е един от най-младите членове на клуба в страната. Сега върви на детска градина, само че през септември ще тръгне на учебно заведение.
                 

Досега детето-чудо може да брои до 100 на шест непознати езика, в това число мандарин, уелски, френски, испански и немски.

Майката на детето се свърза с Potential Plus, благотворителна организация за надарени деца, където й бяха предоставени консултантски услуги. Бет сподели, че самата тя е почнала да чете на 4-годишна възраст. „ Просто не знаем от кое място се появи тази дарба у Теди “, сподели тя.

В допълнение към ученето, момчето обича плуването и гимнастиката. Той обича да чете книги на 15-месечната си сестричка Пипа и обмисля кариера като доктор, когато порасне. Наскоро момчето почнало да учи знамената на разнообразни страни по света и се заинтересува от моделиране с пластилин. „ Искаме Теди да бъде добър човек и да се радва на живота. Това го желае всеки родител “, акцентира Бет.

По-рано беше обявено, че мексиканско момиче, чийто IQ е по-висок от този на Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, ще стане астронавт и ще колонизира Марс. Тя ще влезе в университета в Аризона, където се надява да притегли вниманието на експертите от НАСА.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР