Тридневната карта за всички линии, месечната за една линия, за

...
Тридневната карта за всички линии, месечната за една линия, за
Коментари Харесай

Софиянци остават без краткосрочни абонаментни карти за градския транспорт

Тридневната карта за всички линии, месечната за една линия, за метрото и комбинираната, тримесечната и шестмесечната карта за целия градски транспорт - всички отпадат от 1 януари 2023 година, разгласи Центърът за градска подвижност.

Това е част от главните промени на билетите и картите в София, създадени от работна група към общината.

Причината за премахването на тези варианти са новите благоприятни условия за другите абонаменти. Тъй като годишната карта за всички линии (която има и понижени разновидности за студенти, възпитаници и пр.) може да се заплати на три вноски, това обезмисля и шестмесечната, и ненапълно тримесечната карта.

Месечните карти за една линия не са процедура на никое място в Европейския съюз - а в България те позволяваха на човек да се движи и във всички линии, споделящи тази на главната, която е платена. Това е водело до съществени загуби за ЦГМ.

Двата нови типа билети - за 30+ (1,60 лева, колкото досегашният еднократен) и 60+ минути (2,80 лв) - не са толкоз лимитирани, колкото наподобяват на пръв взор. Билет за 30+ минути значи, че можем да се прекачваме колкото пъти желаеме в границите на тези 30 минути - само че стига да сме в транспортно средство, след 30-тата минута билетът остава постоянен до края на пътуването ни, даже то да продължи още час.

Промените в заплащанията бяха признати на практика единомислещо от СОС. Причината обясни пред Клуб Z самостоятелният общински консултант Борис Бонев, който е по принцип сериозен към ЦГМ и ръководството на градския превоз.

" Имахме избор да увеличим или цените на всички карти и билети, или да запазим тези на най-популярните, само че да премахнем някои абонаменти. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР