Тридневен траур в Република Северна Македония и еднодневен в България

...
Тридневен траур в Република Северна Македония и еднодневен в България
Коментари Харесай

След трагедията край Боснек: Национален траур и в Република Северна Македония, и в България

Тридневен печал в Република Северна Македония и еднодневен в България след адската покруса с пътнически рейс край Боснек.

" На днешното си съвещание държавното управление разгласи тридневен печал в цялата страна за трагичната злополука в България, при който починаха 45 македонски жители.

23, 24 и 25 ноември (вторник, сряда и четвъртък) са оповестени за дни на печал, а в дните на печал знамето на Република Северна Македония ще бъде свалено на половина, както и в дипломатическите представителства на страната в чужбина.

Всички обществени прояви се отсрочват, а медиите би трябвало да приспособяват наличието си по отношение на оповестения тридневен печал ", заяви Зоран Заев.



Утре, 24 ноември, и у нас ще бъде разгласен Ден на народен печал поради жертвите на двете нещастия - на пожара в дом за възрастни в село Рояк и на тежката злополука на рейс на автомагистрала " Струма ", разгласи във Варна вицепремиерът Гълъб Донев. Очаква се и формалното решение на Министерския съвет.

Съпричастност към нещастието с жертвите от РСМ към този момент показват и български жители. Те сложиха цветя, детски играчки и възпламениха свещи пред посолството на Република Северна Македония в София в символ на състрадание за починалите в тежкия пътен случай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР