Тридесет и пет френски граждани са убити при атаката на

...
Тридесет и пет френски граждани са убити при атаката на
Коментари Харесай

35 французи са убити при атаката на Хамас срещу Израел

Тридесет и пет френски жители са убити при офанзивата на " Хамас " против израелската територия на 7 октомври, предадоха международните организации, като се позоваха на френското министерство на външните работи. Девет френски жители към момента се водят изчезнали, като някои от тях са заложници на " Хамас ", добавя ведомството.

Същевременно парижката префектура разгласи през днешния ден, че не разрешава проява в събота в Париж в поддръжка на палестинците, съобщи Франс прес.

Според префекта на Париж Лоран Нюнес демонстрацията се не разрешава, тъй като била планувана като шествие из парижките улици, а не като протест на несъмнено място, което пораждало доста опасности. Той добави, че организациите, които са подали настояването за провеждането на тази демонстрация, с думите си биха могли да наведат на мисълта, че поддържат дейностите на " Хамас ".

Искането за проява бе отправено от асоциацията " Колектив за незабавни дейности за Палестина " (Collectif Urgence Palestine), сплотяваща няколко синдиката, политически и други организации.

На 18 октомври френският Държавен съвет напомни на държавното управление, че пропалестински демонстрации не могат да бъдат редовно забранявани и че префектите са тези, които би трябвало да преценяват дали една проява може да породи опасности за публичния ред или не и да вземат решение.

Миналата седмица на " Площада на Републиката " в Париж се състоя пропалестинска проява, в която по данни на прокуратурата са взели участие 15 000 души. Силите на реда задържаха 10 души поради антисемитски изявления или надраскване на статуята на Републиката в центъра на площада.

В Париж през днешния ден представители на еврейската общественост във Франция разположиха 30 празни детски колички в региона на Айфеловата кула, съобщи Франс прес.

Те символизират бебетата, децата или младежите, отвлечени от " Хамас " в Газа след офанзивата от 7 октомври. Инициативата е на Съвета на еврейските институции във Франция, която насочва апел посредством тази апаратура за освобождението на децата, държани за заложници от " Хамас ".

Подобни акции бяха проведени в Ница и в Марсилия.

Към всяка детска количка има фотография на дете, взето за пленник, на която са написани също името и възрастта му. 

" Франция има разнообразни средства за интервенция, тя има привилегировани връзки с Катар, с Египет, с Турция също, които могат да окажат въздействие върху " Хамас ", акцентира Жонатан Арфи, ръководител на организацията - основател на проявата.

Същевременно френският щурмови транспортен съд " Тонер " се насочи към Източното Средиземноморие, с цел да окаже помощ на лечебните заведения в Газа, които се пробват да се оправят с огромен брой жертви на израелските въздушни удари, до момента в който горивото и медицинските консумативи са на изчерпване, съобщи Ройтерс.

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че изпраща хеликоптероносача да помогне на жителите на Газа да получат достъп до медикаменти и медицински грижи.

Израел бомбардира линията Газа, откогато " Хамас " нападна израелски селища на 7 октомври, при което починаха към 1400 души. Министерството на здравеопазването в Газа твърди, че повече от 7000 палестинци са били убити при въздушните удари, а хиляди са ранени.

Министерството на защитата на Франция през днешния ден сподели, че 199-метровия боен транспортен съд е изпратен да оказва филантропична помощ, само че не стана ясно дали става въпрос за доставка на здравно съоръжение и материали в Газа или за оказване на здравна помощ на ранени палестинци на борда.

" Условията [за даване на филантропична подкрепа] към момента не са открити. Идеята е първо да се доближи до региона и по-късно да се даде допустимо най-голяма помощ ", съобщи представител на отбранителните сили.

Освен че може да транспортира военни хеликоптери, танкове и амфибии, " Тонер " може да служи и като плаваща болница с десетки кревати, рентгенов уред и две хирургически отделения, излиза наяве от уеб страницата на френското министерство на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР