Тридесет и двама военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион на 61-а Стрямска

...
Тридесет и двама военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион на 61-а Стрямска
Коментари Харесай

Армията излезе срещу пожарите с жива сила и хеликоптери в Пловдивско /снимки/

Тридесет и двама военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион на 61-а Стрямска механизирана бригада не престават и през днешния ден, 8 август, да оказват помощ в дейностите за потушаването на пожара в региона на село Михилци, община Хисаря, област Пловдив. Те ще правят наблюдаване на региона, обиден от пожара, и ще наблюдават за тлеещи огнища с подготвеност да спрат разпространяването на огъня. Ръководител на формированието е майор Стефан Проданов.
Военнослужещи от Българската войска изпълняваха и през вчерашния ден задания в помощ на популацията. Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора беше задействан в 16.35 часа на 7 август със задача да обезвреди корозирал арсенал, открит при изкопни работи в коритото на Стара река наоколо до хотел „ Магнолия “ в Казанлък. На място военнослужещите са открили, че това е 76.2 мм кумулативен снаряд. При съблюдаване на ограниченията за сигурност снарядът е конфискуван и превозен в безвреден регион за заличаване.
Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили помагаха за гасенето на огромния горски пожар, зародил на 7 август в региона на село Михилци, община Хисаря. В помощ на огнеборците бяха мобилизирани тридесет и трима военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада, с началник старши лейтенант Станимир Караджов, както и екипаж от състава на Военновъздушните сили с вертолет „ Кугар “.
Вертолет „ Пантер “ от Военноморските сили на 7 август се включи в интервенция по търсене и избавяне на 23-годишен моряк, липсващ от борда на търговски транспортен съд, плаващ под панамски байрак. Сигналът е подаден на отдалеченост от към 80 благи югоизточно от Варна. Вертолетът от състава на морска база „ Чайка “ излетя в 14.10 и до 17 часа екипажът взе участие в издирвателните действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР