Тричленен състав на Софийския апелативен съд остави окончателно в ареста

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд остави окончателно в ареста
Коментари Харесай

Дрогираният Любенов с поршето в съда: Не съм убиец, а добър шофьор. Стига с тези арести

Тричленен състав на Софийския апелативен съд остави дефинитивно в ареста 39-годишния Димитър Любенов, който пийнал и дрогиран провокира злополука на Околовръстното шосе, при която почина французин.

Инцидентът стана на 25 септември м.г. към 4.30 часа. Автомобилът на Любенов - " Порше Панамера ", се е движил със 195 км/час, когато мъжът се е опитал да се включи от локалното платно в главното. При последвалия конфликт с форд, в който е пътувало френско семейство, по-малкият автомобил се прекатурва. 64-годишният Лорен Пети умира на място.

В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал поршето след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Установено е, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били французите, Димитър Любенов не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. Затова и на 30 септември Софийската градска прокуратура преквалифицира обвиняването против 39-годишния мъж от причиняване на гибел по несъобразителност в съзнателно.

Апелативните магистрати изцяло се съгласиха с доводите на първата инстанция и се мотивираха с задоволително данни по делото, че именно Любенов е направил закононарушението, в което е упрекнат. Нещо повече - към този момент са събрани доста обстоятелства, които затвърждават обвиняването в съзнателно осъществено закононарушение, защото 39-годишният обвинен е съзнавал, че не е в положение да кара след използването на алкохол и опиати и е разчитал на случайност, с цел да не стане злополука. Високата скорост, с която е управлявал, демонстрира и липса на преценка за държанието му на пътя, безапелационни са съдиите.

Самият Димитър Любенов настоя да бъде пуснат, с цел да си види фамилията, като беше безапелационен, че не е палач, а е станало ПТП, в което един е умрял. Мъжът съобщи още, че е добър водач, плащал си е санкциите и мястото му не е в ареста с всевъзможни убийци и нарушители , имал си семейство и бизнес, а също така в килията имало дървеници и хлебарки.

" Стига с тези арести и арестувания ", провикна се Любенов в съдебната зала и тропна по банката пред магистратите.

Те обаче не се трогнаха и разясниха, че обвиняемият има голям брой наказания за шофиране с превишена скорост, а високата социална заплаха на осъщественото от него постанова извод, че при изменение на мярката той може да извърши ново закононарушение.

Определението на САС е дефинитивно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР