Три южни щата на Бразилия планират да проведат на 7

...
Три южни щата на Бразилия планират да проведат на 7
Коментари Харесай

Три бразилски щата обмислят референдум за независимост


Три южни щата на Бразилия възнамеряват да проведат на 7 октомври разискване с жителите за опцията за референдум за самостоятелност през 2018 година, съобщи пред РИА Новости един от водачите на придвижването "Свободен Юг" Селсо Деушер.

"Ние изпитваме ужасна загуба на запаси и постоянно сме били обект на неприятно систематизиране на налозите, непрекъснатата бюджетна дискриминация слага южната област съвсем до равнището на небитието, това ни оставя без никаква вяра за бъдещето под управлението на Бразилия", сподели Деушер.

Става въпрос за трите бразилски щата Санта Катарина, Парана и Рио Гранде до Сул, чието население е 29 милиона души. В тези щати приходите на глава от популацията са най-високи в Бразилия.

Движението на "Свободен Юг" се основава през 1992 година в град Лагуна, щата Санта Катарина. След това към него се причисляват и два други щата. Най-голямото достижение на придвижването е организирането през 2016 година на изследване измежду популацията, с присъединяване на 500 хиляди души. В него 95% от интервюираните обявиха, че трите щата в южната част на страната би трябвало да се обединят и да образуват страна, обособена от Бразилия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР