Три въпроса, които ще предопределят не само изборите в София

...
Три въпроса, които ще предопределят не само изборите в София
Коментари Харесай

Александър Дунчев изригна гневно във Фейсбук: Превзета ли е “Продължаваме Промяната” от дървената мафия?

Три въпроса, които ще предопределят освен изборите в София Област, само че и битката с противозаконните сечи там, сложи екоактивиста Александър Дунчев във фейсбук. Борецът с дървената мафия бе безсрамно изхвърлен от листите на Политическа партия и Демократична България поради вътрешнопартийни интриги. Днес той безпощадно громи мръсните схеми на “Добрите сили ”, които намирисват на корупция и рекет в горското и селско стопанство.

 



Ето какво попита Дунчев водачите на Политическа партия и Демократична България посредством персоналния си профил в обществената мрежа, намесвайки имената на повече от подозрителни персони:

 

1. Кой предложи скандално известният Димитър Иванов Бонев за член на изборната секция 262000010 в Ихтиман от името на Политическа партия?

2. Ходят ли членове на изборните секции в Ихтиман към Политическа партия всеки ден в стопанския двор в м. Пчелина на дърводобивните компании Експрес 79 ЕООД и Ихтиман лес ЕООД?

3. Има ли риск главните им съперници да са се внедри в ПП-ДБ освен в Хитрино и Ихтиман, само че и в други огромни общини, по този начин както се случи в доста организации на ГЕРБ след 2010 година?

 



Повод за въпросите е сводка от жълтата преса (https://blitz.bg/izbori-2023/drvenata-mafiya-pravi-izborite-na-pp-db_news941056.html), която може и да не е надалеч от истината. Още преди 2 седмици последователи на смяната в Ихтиман сигнализираха за завладяването на ПП-София област на база следните обстоятелства:

1.        

С решение на РИК от 07.03.2023 година за член на секция 262000010 в Ихтиман (една от секциите с платен ромски вот) от името на Политическа партия е утвърден Димитър Иванов Бонев (http://rik26.cik.bg/ns202304/decisions/55/2023-03-07). Това е небезизвестният някогашен кмет, ръководител на ОбСъвет и претендент кмет от ГЕРБ, Република България, Зелените и ДБГ (https://mi2007.cik.bg/lists1/23/2320.html, https://results.cik.bg/mipvr2011/tur1/mestni/2320.html, https://results.cik.bg/minr2015/tur1/mestni/2320.html), който 2019 година бе арестуван с рушвет от 5000 лева (https://nova.bg/news/view/2019/12/30/273312/заради-подкуп-бившият-кмет-на-ихтиман-влезе-в-ареста/, https://www.168chasa.bg/article/8023013), а 2 месеца преди този момент е упрекнат от учители в Ихтиман, че като шеф на ПГ „ Васил Левски “ и претендент за общински консултант на “ДБГ “ обикаля и пропагандира със служебните коли на учебното заведение ().

 

2.       По-важният въпрос е някой да попита членове като Бонев дали вървят всеки ден в стопанския двор в м. Пчелина на известната компания Експрес 79 ЕООД, и за какво? Това е стопанския двор тъкмо под слънчевия парк до автомагистралата при Ихтиман, където постоянно нещо гори и има мъгла. В тази мъгла през 2020 година стопанският двор в парцел 119004 е закупен от Експрес 79 ЕООД, обвързвана с известния дървен необут Емил Караджов. Той е един от главните герои в горските схеми, разследвани взаимно с bTV (https://btvnovinite.bg/tazi-sutrin/reportazhi/poreden-sluchaj-na-sistemna-nezakonna-sech-blizo-do-ihtiman.html, https://btvnovinite.bg/bulgaria/prodalzhava-poskapvaneto-na-darvata-v-cjalata-strana.html ) и Gospodari.com (https://gospodari.com/tag/ekspres-79/ ).

 

3.       И внимание! На същия адрес в стопанския двор в м. Пчелина се води и свързаната с експреса компания Ихтиман лес ЕООД, която неотдавна се ръководи от Руслан Великов Коларов (https://papagal.bg/eik/206724521/9e63). Да! Няма неточност – това е същият Руслан Великов Коларов, роден 1976 година, който води Движение за права и свободи в София Област ().

 



И това нямаше по какъв начин да го разберем, в случай че от 2017 година с горски и локални поданици не водим същинска война в отбрана на ихтиманските гори от противозаконни сечи, само че които към този момент оказват помощ и в отбраната на Промяната от сътрудници на Движение за права и свободи (wink) 2017 година, единствено дни откакто с РДГ и bTV хванахме стотици кубици противозаконни експресни сечи в общински и държавни ихтимански гори до с. Белица и с. Мухово бяха уволнени шефа на РДГ София М. И. и няколко инспектора, тъй като си разрешили да напишат 20 акта на компанията. И схемата си продължава. Само през последната година сме подали над 30 сигнала против противозаконни сечи на стотици кубици в експресни сечища в ДГС Ихтиман и ДГС Своге (виж в коментари). А нарушаванията не стопират! И въпросът е ЗАЩО? Бърз взор в приложената информация на ИАГ демонстрира, че за всички тези нарушавания са написани едвам 20 акта за по 100 лева, и то на секачите и лесовъдите на експреса, а не на самата компанията, с цел да не й бъде лишен лиценза, който по Закона за горите пада единствено при 2 акта. И ето по какъв начин експресните противозаконни сечи си не престават без прекъсване (последните нарушавания са от преди дни: https://app.gorata.bg/map/forestry/1418 и https://app.gorata.bg/map/forestry/1412 ). Но не всички компании са привилегировани. Ако не сте „ наша “ компания, тези 2 акта Ви ги пишат от раз и то за незначителни нарушавания. Но за " нашата " компания има чадър!

 



И ще попитате за какво и тук, до София, политическият чадър върху всички тези противозаконни сечи се свързва с Движение за права и свободи? Установените от ИАГ експресни противозаконни сечи са най-мащабни в 2 общини – в Община Своге с кмет от Движение за права и свободи, и в Община Ихтиман. И в този момент очевидно се търси метод по какъв начин чадърът да продължи и посредством нови политически субекти като ПП-ДБ, изключително в случай че няма кой да пречи в тях. И в случай че никой не спре тези схеми и не отговори на тези въпроси, на изборите да не се чудите на резултатите в ромските секции, и да не се чудите в случай че есента от името на " положителните сили " се появи и експресен претендент за кмет на Община Ихтиман, зад който Ви се усмихва партията на Доган...

Източник: Фейсбук
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР