Три срещи организира сдружение “Самаряни” в рамките на информационната кампания

...
Три срещи организира сдружение “Самаряни” в рамките на информационната кампания
Коментари Харесай

В Стара Загора започва кампания срещу домашното насилие

Три срещи провежда съдружие “Самаряни” в границите на осведомителната акция „ 16 дни на активизъм против домашното насилие” под мотото “Чуй ме!” (#HearMeToo). Те ще се проведат в друго време и на разнообразни места в Стара Загора. На тях ще се съберат хора, които ще опишат своя или ще чуят за непознатия опит за домашното принуждение, съобщи кореспондентът на .
Първата среща е на 26 ноември от 11:00 часа в Арт фоайето на Радио Стара Загора. На 28 ноември от 10:00 часа е срещата в педагогическия факултет на Тракийския университет, а третата ще бъде на 7 декември от 15:30 часа в централното ръководство на съдружие “Самаряни”. Хората, които не са подготвени за среща в подобен необятен формат, могат да се обадят на телефон 0878394252, с цел да поговорят за казуса си на четири очи.
Кампанията “Чуй ме!” има за цел да насочи вниманието на общността към напъните и услугите за попречване и преустановяване на насилието против деца, девойки, дами. От 2004 година съдружие “Самаряни” дава услуги на деца и дами, потърпевши от принуждение. Кризисният център “Самарянска къща” е най-големият работещ център в южна България с потенциал от 15 места, в който се настаняват потърпевши от принуждение, трафик или друга форма на употреба дами и техните деца.
Освен предпазена среда, те получават и нужната им психосоциална помощ и професионална поддръжка в процеса на възобновяване им. Първите шест години активността на центъра се финансира от съдружие „ Самаряни “ посредством средства по планове на разнообразни организации и фондове в страната и чужбина, посолства, общинския бюджет, а от юни 2010 година услугата е делегирана от страната активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР