Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите

...
Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите
Коментари Харесай

Китай в шок: Толкова заразени не е имало от 2 години

Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите случаи на ковид в е на най-високото си ниво от март 2020 година. Това става на фона на напъните на Пекин да отстрани от територията на страната мощно заразния вид Омикрон, съобщи Франс прес.

Днес бяха регистрирани 223 нови случая, в това число 80 в засегнатия от ковид пристанищен град Тянцзин. Установени бяха също 60 нови случая при пристигнали от чужбина, а поддържа непоколебим надзор на границите си. Атлети и представители на страните към този момент започнаха да идват в китайската столица в очакване на Игрите, като незабавно влизат в мощно следена зона, която ги изолира напълно от останалото население.
свързани новини5285на 01.01.20227661на 20.07.2021
След откриването на един случай на Омикрон в Пекин през уикенда управляващите постановиха по-строги правила за идващите в столицата от други региони на страната. Те към този момент ще би трябвало да показват негативен тест преди пътуването и още един след идването си. Жителите на столицата са приканени да не напущат града през идните празници за китайската Нова година.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР