Три са версиите за пожара в склад на територията на

...
Три са версиите за пожара в склад на територията на
Коментари Харесай

Разследват три версии за пожара в склад на Кремиковци

Три са версиите за пожара в склад на територията на някогашния металургичен комбинат " Кремиковци " в София . Вътрешна инспекция на компанията " Екометал Инженеринг " ще търси повода за пожара в склада на сдружението в Кремиковци, написа " 24 часа ".

Ден след пожара версиите са немарливост на служащи, инцидентно събитие, само че и тенденциозен палеж . При случая няма потърпевши.
 Пожар избухна в хале на Обновена
Пожар избухна в хале на " Кремиковци "

Няма данни за потърпевши

Пожарът избухнал в халето в сряда към 14,40 ч. Там имало остарели коли, подготвяни за преработване, смазочни и други материали за активността . 10 противопожарни автомобила загасиха пламъците за два часа.

Непосредствено до складовете се намират и офисите на сдружението. В деня на пожара в парцела е имало чиновници .

Фирмата " Екометал Инженеринг " е собстеност на предприемача Пламен Стоянов, прочут като Дамбовеца .

От изданието напомнят, че през 2017 година частен правосъден реализатор разгласи парцела, в който пламтя пожарът, на обществена обмен поради дълг към банка, само че покупател по този начин и не се появи. Фирмата, ръководена от Пламен Стоянов, е измежду водачите в рециклиращата индустрия.

През 2010 година Пламен Стоянов беше задържан в интервенция " Октопод ".

Бизнесът и банковите сметки на Стоянов и брат му бяха блокирани за дълго време. След това те започнаха да развиват активност в Румъния и други страни. До съд на обвинените по интервенция " Октопод " не се стигна - обвиняванията против тях бяха свалени.

Йордан Стоянов-Малкия Дамбовец беше оневинен поради притежанието на тигър, който отглеждаше в парцела си.

По-късно Пламен и Йордан Стоянови осъдиха България в Страсбург поради арестите. Продължават делата поради пропуснати изгоди от обвиняванията и запорите им.
 Дамбовците съдят страната
Дамбовците съдят страната

Заради претърпени загуби в интервала, в който техен камион е арестуван

Преди интервенция " Октопод " компанията на Дамбовеца беше измежду претендентите да купи металургичния комбинат " Кремиковци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР