Три са възможностите за слагане на край на сезон 2019/2020

...
Три са възможностите за слагане на край на сезон 2019/2020
Коментари Харесай

Три варианта за завършване на волейболните първенства у нас

Три са опциите за слагане на завършек на сезон 2019/2020 във волейболните шампионати в България, след оповестеното изключително състояние заради пандемияята от ковид. Това разгласи новоизбраният президент на Българска федерация по волейбол Любо Ганев, който ще изслуша мненията на членовете на Управителния съвет по проблема. Ганев привиква идната седмица УС на федерацията, на който ще бъде решаван точно този проблем.

1. При първия вид ще бъде оповестена нулева година без спечелили в шампионатите.
2. Втората алтернатива е краткотрайното класиране от изиграните срещи до този миг да се узакони като извънредно.

3. Третата опция е сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине.
Според отзиви на треньори и експерти първият вид е най-неприемлив за клубовете и най-вероятно ще отпадне като алтернатива.

В момента лидер в Суперлигата при мъжете е отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас), който е и сегашния първенец на България. При избор на втория вид, бургазлии ще побеждават със златото и ще защитят купата си от сезон 2018/2019. Носителят на Суперкупата и Купата на България Хебър (Пазарджик) обаче преследва купата в Суперлигата, като от клуба най-вероятно ще желаят третия вид.

Всичко обаче зависи от решението на УС на федерацията

При дамите Марица (Пловдив) е едноличен водач на върха без конкуренция, като ще запише поредна купа, без значение от избирането на втори или трети вид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР